Serviciul de emitere rovinietă ar putea avea intermitențe în noaptea de 3 spre 4 mai

Andrei Beldiman, 03 mai. 2018

Serviciul de emitere rovinietă şi a tarifului de trecere a podurilor de la Feteşti şi Cernavodă ar putea avea unele intermitenţe, în noaptea de 3 spre 4 mai, în intervalul orar 1:00 – 4:00.

Aceste intermitențe pot apărea ca urmare a unor lucrări de mentenanţă la sistemul informatic.

Informațiile au fost anunţate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale pot achita peajul pentru trecerile efectuate pe la podurile peste Dunăre de la Feteşti şi Cernavodă în data de 4 mai 2018, până cel târziu ora 00:00 a zilei următoare.

CNAIR precizează, de asemenea, că utilizatorii reţelei de drumuri naţionale care folosesc vineri infrastructura pentru care se aplică tariful de utilizare pot achita rovinieta până cel târziu la ora 00:00 a zilei respective.

În ceea ce privește starea drumurilor, Primăria Sectorului 3 ridică maşinile staţionate neregulamentar.

Primarul Robert Negoiţă a participat astăzi, 3 mai, la o acţiune prin care s-a demarat procedura de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar în Sectorul 3.

Potrivit procedurii, activităţile de ridicare, transport şi depozitare sunt făcute doar de personalul cu atribuţii în efectuarea acestor operaţiuni din cadrul Serviciului Administrativ şi numai în baza dispoziţiei de ridicare întocmite de către poliţişti locali ai Sectorului 3 sau de către poliţişti rutieri ai Brigăzii Rutiere Bucureşti.

Activitatea de eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor ridicate de pe partea carosabilă este efectuată de personalul cu atribuţii în desfăşurarea acestor operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală.

Personalul Serviciului Administrativ care efectuează operaţiunea de ridicare este însoţit obligatoriu pe toată perioada desfăşurării acesteia de agentul constatator din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală sau al Brigăzii Rutiere Bucureşti, după caz.

Dispoziţia de ridicare se încheie în trei exemplare, dintre care primul rămâne la agentul constatator, iar celelate două la personalul Serviciului Administrativ.

La eliberarea vehiculului reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală predau cel de-al treilea exemplar proprietarului/deţinătorului legal al acestuia.

Astfel, vehiculele/remorcile/rulotele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 sunt ridicate, transportate şi depozitate în spaţiul special amenajat din str. Releului nr. 4.

Tarifele pentru ridicarea maşinilor staţionate neregulamentar sunt următoarele:

– Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;
– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;

– Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;
– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;

– Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
– în primele 24 de ore: 150 de lei;
– după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data şi ora depozitării, nefracţionat.

Plata tarifelor aferente opraţiunilor de ridicare, transport şi depozitare se face la casieriile Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale sau pe platforma on-line www.ghiseul.ro.

Amenzile pentru staţionarea neregulamentară se aplică în conformitate cu OUG nr. 195/2002.

Proprietarii vehiculelor ridicate pot obţine informaţii la numărul de telefon 021.9543 – dispeceratul Direcţiei Generale de Poliţie Locală.

Facem precizarea că recuperarea vehiculelor depozitate în spaţiul special amenajat din str. Releului nr. 4 se poate face non-stop în baza chitanţei fiscale care atestă plata tarifului aferent.

Reamintim că la nivelul Sectorului 3 Consiliul Local a adoptat Hotărârea nr. 312/2017 privind reglementarea activităţilor de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice administrate de Consiliul Local al Sectorului 3 care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reşedinţă sistematizate pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, precum şi a altor mijloace de transport parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap, modificată prin HCLS3 nr. 676/2017.

Regulamentul privind reglementarea activităţilor de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor poate fi consultat pe

← Close