News

Ryanair anunță achiziționarea a 25 de aeronave Boeing 737 MAX 200 “Gamechanger”

Ryanair, compania low-cost numărul unu din Europa, a anunțat astăzi, 24 aprilie, achiziționarea a 25 de aeronave Boeing 737 MAX 200 “Gamechanger”.

Noile aeronave se alătură celor deja existente în flota companiei, ducând numărul total al acestui tip de avion la 135. Primele avioane de acest tip vor fi operabile de la începutul anului 2019. Comanda a fost plasată de către companie către firma Boeing.

Aceste aeronave, care sunt evaluate la peste 3 miliarde de dolari la prețurile curente de listă, măresc comenzile totale ale companiei Ryanair la peste 650 de Boeing 737 de la prima colaborare cu Boeing în 1994.

Noile achiziții permit companiei Ryanair să-și crească traficul la 200 de milioane de clienți pe an până în 2024.

Ryanair operează o flotă de tip All-Boeing, cea mai tânără din Europa, cu o vârstă medie de șase ani și jumătate. Aceste noi aeronave MAX „Gamechanger” vor reduce consumul de combustibil cu până la 16%. Ele vor reduce emisiile de zgomot cu 40%. În același timp oferă cu 4% mai multe locuri pe zboruri (197 versus 189). Astfel compania Ryanair își permite să reducă și mai mult tarifele. Totodată Ryanair rămâne cea mai verde și mai curată companie aeriană din Europa.

Directorul financiar al companiei Ryanair, Neil Sorahan, a declarat:

„Suntem încântați să achiziționăm 25 de aeronave Boeing 737 „Gamechanger”, crescând numărul de avioane 737-MAX-200 până la 135, cu încă 75 de opțiuni rămase.

Aeronava „Gamechanger” are 8 locuri în plus față de actualul Boeing 737-800NG, cu un total de 189 de locuri. Încorporează cele mai noi motoare și tehnologii care vor reduce consumul de combustibil și emisiile de zgomot. În același timp ne asigură că vom rămâne cea mai ecologică și cea mai curată companie aeriană din Europa.  Ne permite să scadem prețurile biletelor în timp ce numărul de clienți crește la 200 de milioane pe an, până în 2024. Așteptăm cu nerăbdare să primim livrarea primului nostru „Gamechanger” în primăvara anului 2019.”

Vice Președintele Boeing Commercial Airplanes, Global Sales & Marketing, Ihssane Mounir, a declarat:

„Suntem încântați de faptul că Ryanair a decis să comande un număr suplimentar de 25 de 737 MAX 8. Compania continuă să își dezvolte în mod semnificativ flota și să crească capacitatea rețelei sale. Modelul 737 MAX 8 cu 197 de locuri este, fără îndoială, cel mai bun avion posibil pentru piața low-cost.”

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Agentii Imobiliare Iasi – Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui sa urmaresti cand cauti o agentie imobiliara?

Agentii Imobiliare Iasi - Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui…

6 ore ago

Anunt Ziar Acte Pierdute – cum sa declari pierdere usor si fara batai de cap!

Anunt Ziar Acte Pierdute Ce să faci când pierzi acte importante Pierzi acte oficiale? Iată…

o zi ago

OKalba Turbo – Servicii Profesionale pentru Performanța Maximă a Mașinii Tale

La OKalba Turbo, suntem dedicați să menținem mașina ta în cea mai bună formă. Oferim…

2 luni ago

FBI avertizează oamenii să nu folosească stațiile publice de încărcare a telefoanelor

În ultimul timp, FBI-ul a emis o avertizare importantă pentru consumatori: evitați utilizarea stațiilor publice…

2 luni ago

Scandalul din Aeroportul din Cluj-Napoca: Pasageri lăsați în urmă și acuzații de neglijență

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a fost martorul unui incident tulburător în care mai mulți pasageri…

2 luni ago

Cum să alegeți toaleta ecologică potrivită pentru nevoile dumneavoastră

Atunci când vine vorba de alegerea unei toalete ecologice, există o varietate de opțiuni disponibile…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.