News

Ryanair anunță achiziționarea a 25 de aeronave Boeing 737 MAX 200 “Gamechanger”

Ryanair, compania low-cost numărul unu din Europa, a anunțat astăzi, 24 aprilie, achiziționarea a 25 de aeronave Boeing 737 MAX 200 “Gamechanger”.

Noile aeronave se alătură celor deja existente în flota companiei, ducând numărul total al acestui tip de avion la 135. Primele avioane de acest tip vor fi operabile de la începutul anului 2019. Comanda a fost plasată de către companie către firma Boeing.

Aceste aeronave, care sunt evaluate la peste 3 miliarde de dolari la prețurile curente de listă, măresc comenzile totale ale companiei Ryanair la peste 650 de Boeing 737 de la prima colaborare cu Boeing în 1994.

Noile achiziții permit companiei Ryanair să-și crească traficul la 200 de milioane de clienți pe an până în 2024.

Ryanair operează o flotă de tip All-Boeing, cea mai tânără din Europa, cu o vârstă medie de șase ani și jumătate. Aceste noi aeronave MAX “Gamechanger” vor reduce consumul de combustibil cu până la 16%. Ele vor reduce emisiile de zgomot cu 40%. În același timp oferă cu 4% mai multe locuri pe zboruri (197 versus 189). Astfel compania Ryanair își permite să reducă și mai mult tarifele. Totodată Ryanair rămâne cea mai verde și mai curată companie aeriană din Europa.

Directorul financiar al companiei Ryanair, Neil Sorahan, a declarat:

“Suntem încântați să achiziționăm 25 de aeronave Boeing 737 “Gamechanger”, crescând numărul de avioane 737-MAX-200 până la 135, cu încă 75 de opțiuni rămase.

Aeronava “Gamechanger” are 8 locuri în plus față de actualul Boeing 737-800NG, cu un total de 189 de locuri. Încorporează cele mai noi motoare și tehnologii care vor reduce consumul de combustibil și emisiile de zgomot. În același timp ne asigură că vom rămâne cea mai ecologică și cea mai curată companie aeriană din Europa.  Ne permite să scadem prețurile biletelor în timp ce numărul de clienți crește la 200 de milioane pe an, până în 2024. Așteptăm cu nerăbdare să primim livrarea primului nostru “Gamechanger” în primăvara anului 2019.”

Vice Președintele Boeing Commercial Airplanes, Global Sales & Marketing, Ihssane Mounir, a declarat:

“Suntem încântați de faptul că Ryanair a decis să comande un număr suplimentar de 25 de 737 MAX 8. Compania continuă să își dezvolte în mod semnificativ flota și să crească capacitatea rețelei sale. Modelul 737 MAX 8 cu 197 de locuri este, fără îndoială, cel mai bun avion posibil pentru piața low-cost.”

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Nu câștigi niciodată la sloturi? Iată cum poți rezolva situația

Pentru mulți jucători, experiența de a nu câștiga niciodată la sloturi poate deveni extrem de…

o săptămână ago

Ridicați-vă deasupra concurenței cu PublicitateOOH.ro – Lideri în promovarea outdoor prin steaguri direcționale în București și Ilfov

Doriți să vă faceți remarcat brandul în peisajul aglomerat din București și Ilfov? Căutați o…

3 săptămâni ago

Ghid pentru inchirieri autoin vacante

Atunci cand iti planifici o vacanta in Bucuresti vei avea nevoie de cateva sfaturi daca…

o lună ago

Cum să învingi la Baccarat (în mod sigur)

Jocul de baccarat este fără discuţie unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de masă din…

o lună ago

Cele mai frumoase destinații pentru luna de miere, din Europa de Est

Când vine vorba de planificarea lunii de miere, Europa de Est s-ar putea să nu…

2 luni ago

Plecat în vacanță? Ghid pentru alegerea casei de pariuri online

Pariurile sportive s-au schimbat radical în ultimul deceniu. Plecarea în concediu nu mai reprezintă a…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.