News

Ryanair anunță achiziționarea a 25 de aeronave Boeing 737 MAX 200 “Gamechanger”

Ryanair, compania low-cost numărul unu din Europa, a anunțat astăzi, 24 aprilie, achiziționarea a 25 de aeronave Boeing 737 MAX 200 “Gamechanger”.

Noile aeronave se alătură celor deja existente în flota companiei, ducând numărul total al acestui tip de avion la 135. Primele avioane de acest tip vor fi operabile de la începutul anului 2019. Comanda a fost plasată de către companie către firma Boeing.

Aceste aeronave, care sunt evaluate la peste 3 miliarde de dolari la prețurile curente de listă, măresc comenzile totale ale companiei Ryanair la peste 650 de Boeing 737 de la prima colaborare cu Boeing în 1994.

Noile achiziții permit companiei Ryanair să-și crească traficul la 200 de milioane de clienți pe an până în 2024.

Ryanair operează o flotă de tip All-Boeing, cea mai tânără din Europa, cu o vârstă medie de șase ani și jumătate. Aceste noi aeronave MAX “Gamechanger” vor reduce consumul de combustibil cu până la 16%. Ele vor reduce emisiile de zgomot cu 40%. În același timp oferă cu 4% mai multe locuri pe zboruri (197 versus 189). Astfel compania Ryanair își permite să reducă și mai mult tarifele. Totodată Ryanair rămâne cea mai verde și mai curată companie aeriană din Europa.

Directorul financiar al companiei Ryanair, Neil Sorahan, a declarat:

“Suntem încântați să achiziționăm 25 de aeronave Boeing 737 “Gamechanger”, crescând numărul de avioane 737-MAX-200 până la 135, cu încă 75 de opțiuni rămase.

Aeronava “Gamechanger” are 8 locuri în plus față de actualul Boeing 737-800NG, cu un total de 189 de locuri. Încorporează cele mai noi motoare și tehnologii care vor reduce consumul de combustibil și emisiile de zgomot. În același timp ne asigură că vom rămâne cea mai ecologică și cea mai curată companie aeriană din Europa.  Ne permite să scadem prețurile biletelor în timp ce numărul de clienți crește la 200 de milioane pe an, până în 2024. Așteptăm cu nerăbdare să primim livrarea primului nostru “Gamechanger” în primăvara anului 2019.”

Vice Președintele Boeing Commercial Airplanes, Global Sales & Marketing, Ihssane Mounir, a declarat:

“Suntem încântați de faptul că Ryanair a decis să comande un număr suplimentar de 25 de 737 MAX 8. Compania continuă să își dezvolte în mod semnificativ flota și să crească capacitatea rețelei sale. Modelul 737 MAX 8 cu 197 de locuri este, fără îndoială, cel mai bun avion posibil pentru piața low-cost.”

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

2 zile ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

2 zile ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

6 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.