România nu mai prelungește starea de alertă! Restricții relaxate în țară

Adrian, 04 mart.. 2022

România este gată să relaxeze și restricțiile, iar președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, 4 martie 2022, într-o conferință de presă că țara noastră nu va prelungi starea de alertă. 8 martie ar urma să fie prima zi fară stare de alertă în România, după ce pe 7 februarie a fost pentru ultima dată prelungită.

România renunță la restricții – măsuri propuse de președinte și Alexandru Rafila

Klaus Iohannis a declarat că valul 5 al pademiei este aproape de final și este momentul să fie luate decizii care vor impacta destul de mult viitorul economic la României. Președintele României este convins că aceste măsuri pot fi luate datorită autorităților care au implementat bine unele măsuri și cetățenilor care au înțeles nevoia să se protejeze.

Odată cu ridicarea stării de alertă România este gată să renunțe și la anumite restricții care vor fi prezentate zilele viitoare, spune Klaus Iohannis. Un draft de măsuri a fost prezentat de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, iată ce relaxări am putea să avem dacă sunt adoptate:

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar – ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume – pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a spus Rafila, transmite DIGI24.

Conferința transmisă de la Palatul Controceni cu declarația președintelui Klaus Iohannis poate fi urmărită în format video mai jos.

← Close