Răspunsul Aeroportului Henri Coandă cu privire la starea infrastructurii

Andrei Beldiman, 03 apr.. 2018

Asociația Pro Infrastructura a atras atenția asupra stării grave în care se află pistele pe Aeroportul Henri Coandă. Iată răspunsul reprezentanților aeroportului internațional.

Vineri, 30 aprilie, a avut loc un incident pe Aeroportul Henri Coandă.

În urmă decolării unei aeronave Boeing 747-400 a companiei israeliene El Al, o bucată din pistă s-a dislocat complet. Pista 08R/26L a fost cârpită în repetate rânduri cu straturi subțiri de asfalt. A ajuns să reprezinte un adevărat risc de siguranță. După incidentul de vinerea trecută a fost nevoită închiderea de urgență a pistei pentru aproximativ o oră.

Asociația Pro Infrastructură a atras atenția cu privire la gravitatea acestei situații.

Dacă pistele nu se află în condiții favorabile, aeronavele și implicit pasagerii se află în risc mare de accident.

Astfel, reprezentanții Aeroportului Internațional Henri Coandă fac precizări cu privire la evenimentul adus în atenție și asupra stării infrastructurii.

Luând în considerare faptul că situatia relatată de mass-media, privind faptul că “o bucată din pistă s-a dizlocat complet” și că “mai bine de o oră, Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost complet închis traficului aerian”, au fost făcute următoarele precizări:

“La decolarea de pe pista 08R a cursei El-Al de vineri, 30 martie, operată cu o aeronavă Boeing 747-400, s-a produs o exfoliere a statului asfaltic de uzură, cu o grosime de 0,6 cm.

Acest tip de aeronavă operează, conform certificatului de autorizare emis de AACR, cu măsuri speciale. Astfel, conform procedurii în vigoare, imediat după decolare a fost efectuat controlul special pe suprafața pistei și, ca urmare, s-a intervenit pentru eliminarea neconformității în vederea desfășurării în siguranță a traficului aerian.

În 10 minute, traficul a fost redirecționat către pista 08L, siguranța în exploatare nefiind afectată.

Precizăm totodată că, în vederea menținerii siguranței operațiunilor aeriene, în ultimii ani s-a derulat permanent un program de reparații curente la pista 08R-26L, până în prezent fiind înlocuită suprafața de rulare în proprție de 80%.” , conform Airlinestravel.ro

Citiți și despre:

← Close