Protest anti-turism în Barcelona, Spania

Andrei Beldiman, 20 iun.. 2018

În cadrul unui protest anti-turism în Barcelona, mai mulți tineri s-au legat cu lanțuri de O statuie a lui Gaudi, aflată în Parcul Guell.

Protestatarii anti-turism au dat drumul la fumigene roz și au scandat lozinci în Parcul Guell.

Poliția a fost chemată în Parcul Guell pentru a opri un grup de activiști care purtau măști albe. Unii dintre ei s-au legat cu lanțuri și cătușe de o statuie. Alții au scandat lozinci și-au avut pancarde la ei. Monumentul central din parc a fost luat prin surprindere de membrii grupului Arran Països Catalans.

Tinerii protestează împotriva turismului în masă din barcelona și din Spania, în general. Ei au afirmat că acest eveniment este doar începutul campaniei pe care o vor desfășura în această vară. De asemenea susțin că turismul în masă crează mizerie pentru localnici, strică peisajele rurale și aduc beneficii doar unui număr mic de oameni.

Citiți și Viitorul turismului depinde de trendurile noi. Care sunt acestea?

Protestatarii doresc să nu mai fie emise licențe pentru hotelurile noi și să oprească serviciile platformei AirBnb.

Totodată speră să limiteze numărul de vase de croazieră care ajung în Barcelona. Ei cer îmbunătățirea condițiilor de muncă și salarii mai mari.

Organizația de tineret Arran, legată de Partidul Popular Candidatura de Unidad, declară că nu poate accepta actualul model turistic din regiune. Un număr prea mare de turiști vizitează în fiecare an Barcelona, ​​Valencia și Insulele Baleare. “Nu este fobie turistic, este o luptă a clasei muncitoare.”

Citiți și Descoperiți Barcelona în 2 zile. Ce să vizitați și să încercați într-un scurt citybreak

Vara trecută, protestatarii au făcut graffiti-uri în locuri cunoscute din oraș, cu sloganul “Turiști, duceți-vă acasă!”. În plus au tăiat anvelopele bicicletelor pentru închiriat, au provocat pagube extinse în recepția unui hotel și au aruncat cu ouă în autocarele agențiilor de turism.

← Close