Programul RATB de Paște și informații despre curățenia de primăvară

Andrei Beldiman, 05 apr.. 2018

Primăria Municipiului București a anunțat care este programul RATB de Paște și informații despre curățenia de primăvară.

Conform Agerpress Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat joi că a fost demarată campania de curăţenie de primăvară. De asemenea au fost luate măsurile necesare pentru întâmpinarea sărbătorilor pascale, programul RATB fiind unul special.

Potrivit unui comunicat de presă al PMB, la începutul acestei luni, au fost intensificate şi accelerate acţiunile de salubrizare la nivelul celor şase sectoare ale Capitalei.

Operatorii de salubrizare au început luni programele de spălare a arterelor principale, a celor cu trafic RATB şi a celor cu obiective sociale (inclusiv parcări, trotuare şi semne de circulaţie). Aceste operaţiuni sunt efectuate atât în prima parte a zilei, în intervalul 8,00 – 14,00, cât şi pe parcursul nopţii, în intervalul 22,00 – 05,00, precizează sursa citată.

O altă măsură care va fi implementată în cadrul acestei campanii se referă la curăţarea, refacerea şi înlocuirea dotărilor stradale specifice deteriorate: coşuri de deşeuri, containere colectare separată etc.

O atenţie sporită se va acorda salubrizării corespunzătoare în zona lăcaşelor de cult, atât înaintea sărbătorilor, cât şi în perioada imediat următoare.

La fel ca şi în anii trecuţi, pentru menţinerea ordinii publice, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti va dubla numărul misiunilor de patrulare.

Acestea vizează combaterea faptelor antisociale atât în centrul Capitalei, cât şi în apropierea marilor biserici.

Zona Patriarhiei, Centrul Istoric şi anumite zone cu potenţial de risc infracţional vor fi supravegheate atât de agenţii locali, cât şi de sistemul de monitorizare video al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.

În noaptea de Înviere, echipajele poliţiei locale vor asigura menţinerea fluidizării traficului şi prevenirea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa publică.

Pentru sesizări sau reclamaţii, bucureştenii pot apela numărul Dispeceratului Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti – 021/9752, reaminteşte municipalitatea.

PMB informează că RATB va avea program special.

Astfel, în Vinerea Mare, liniile de transport vor funcţiona după un program corespunzător unei zile de sâmbătă, suplimentat cu 30%, în noaptea de Înviere. Liniile de noapte care converg către zona centrală a Capitalei şi anume: N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121, precum şi linia de tramvai 41 vor circula pe întreg parcursul nopţii. În prima şi a doua zi de Paşte, duminică şi luni, liniile de transport public de suprafaţă vor funcţiona conform programului de circulaţie corespunzător unei zile de duminică.

Administraţia Străzilor a demarat o serie de lucrări de întreţinere şi curăţare a pasajelor aflate în administrare, prin spălarea placajelor, vopsirea bordurilor, înlocuirea corpurilor de iluminat, înlocuirea stâlpilor de cauciuc sau curăţarea camerelor video.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement va acţiona pentru salubrizarea şi igienizarea parcurilor şi aliniamentelor stradale pe care le administrează, pentru toaletarea arborilor, vopsirea mobilierului urban, refacerea spaţiilor destinate păsărilor şi animalelor de companie, dar şi pentru curăţarea fântânilor aflate în administrare, în vederea punerii lor în funcţiune.

Citiți și despre:

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close