Prognoza meteo. Va fi prăpăd în România. Meteorologii au spus totul

Adrian, 07 iun.. 2020

Vremea se strică, duminică după amiaza. În unele zone vor fi descărcări electrice si chiar grindină. Vezi zonele vizate.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi și vijelii în partea de Nord-Vest a țării, valabilă până duminică seara, la ora 21.00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), va fi instabilitate atmosferică accentuată.

Duminică, de la ora 13.00 până la ora 21.00, în nord-vestul țării și în zona Munților Apuseni instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Vremea de Rusalii 2020. Cum va fi duminică și luni, în zilele de mare sărbătoare

Rusaliile 2020 sau Cincizecimea se sărbătoresc în calendarul ortodox, Duminică, 07 iunie 2020, și luni, 08 iunie 2020. Cunoscută și ca Pogorârea Sfântului Duh, în Duminica Rusaliilor, după Sfânta Liturghie, are loc Vecernia Rusaliilor, când se rostesc cele șapte rugăciuni speciale de cerere a harului Duhului Sfânt. Află cum va fi vremea de Rusalii

Vremea în duminica Rusaliilor 2020

Duminică, 6 iunie, vremea va fi în continuare caldă în majoritatea zonelor, dar şi în general instabilă. În sud-estul ţării, cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temporar înnorările vor fi accentuate, vor fi averse, izolat torenţiale, frecvente descărcări electrice şi pe spaţii mai restrânse grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade.

Vremea se va menţine caldă şi la Bucureşti. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14 – 16 grade.

Românii se vor bucura de o mini-vacanță pe 7 și 8 iunie când sunt Rusaliile, în zilele de duminică și luni.

Cum va fi vremea în Lunea Rusaliilor 2020

Din data de 08 iunie, temperatura aerului va scadea usor, spre medii ale maximelor de 26 – 27 de grade. Media temperaturilor minime va fi in scadere, de la 9 grade in prima dimineata. Probabilitatea de aparitie a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza.

In intervalul 8 – 14 iunie nu vor fi variatii termice semnificative, astfel ca, in medie, maximele se vor situa intre 24 si 26 de grade, iar minimele intre 10 si 12 grade. Probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferica va fi ridicata pe tot parcursul intervalului.

Nu vor exista variatii mari, astfel ca temperaturile se vor incadra intre 24 si 26 de grade. Minimele vor avea un parcurs asemanator, mai scazute la inceput, apoi in crestere si ulterior constante, astfel ca mediile acestora vor porni de la 8 grade, vor cobori la 4 grade apoi vor creste spre 12 – 14 grade. Instabilitatea atmosferica va avea un grad relativ accentuat de manifestare pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu cea mai mare probabilitate intre 5 si 9 iunie.

← Close