Plouă cu turiști în Antalya. Peste 2,6 milioane de pasageri au vizitat provincia turcă

Andrei Beldiman, 03 iun.. 2018

În primele 5 luni ale anului au fost înregistrați peste 2.6 milioane de turiști care au vizitat Antalya, în Turcia.

Numărul record de turiști care au vizitat Antalya în primele 5 luni ale lui 2018 este mai mare cu 700 de mii față de cel de anul trecut.

Informațiile privind numărul de turiști care au vizitat Antalya provin din partea ziarului turcesc Milliyet.

Numerele oferă dovezi solide că industria turistică din Turcia revine după o scădere bruscă a numărului de vizitatori în ultimii doi ani. Atunci turiștii au fost descurajați să vină în țară din cauza temerilor legate de securitate.

Citiți și despre destinațiile populare ale românilor pentru vacanța de vară 2018. Care sunt cele mai căutate trei destinaţii europene de către românii care doresc să călătorească pe parcursul vacanţei de vară de anul acesta?

Până la sfârșitul lunii mai 2016, doar 1,5 milioane de turiști au trecut prin cele două aeroporturi care deservesc Antalya.

Cifra echivalentă a atins aproape 2 milioane anul trecut. Sezonul record a fost înregistrat în 2014, cu 2,9 milioane de sosiri în aceeași perioadă.

Antalya și regiunea înconjurătoare, situată pe coasta mediteraneană a Turciei, sunt populare de mult timp în rândul turiștilor. Turismul joacă un rol vital în economia locală. Două aeroporturi servesc regiunii. Unul este situat aproape de centrul orașului. Celălalt, Gazipașa, se află la mai mult de 100 de kilometri est, în apropierea orașului Alanya.

Descoperiți 5 destinații de vis pentru o vacanță de neuitat în 2018.

Compania britanică de turism, Thomas Cook, a anunțat o creștere cu 84% a vânzărilor de pachete turistice către Turcia, a declarat publicația de călătorie Lonely Planet.

Atât Thomas Cook, cât și Travelzoo, cel mai mare editor de știri din domeniul călătoriilor și divertismentului, au confirmat către Lonely Planet că există o creștere a interesului pentru Tunisia, Turcia și Egipt. Toate aceste 3 destinații au suferit scăderi serioase în turism din cauza preocupărilor legate de securitate.

Sector turistic al Turciei a fost afectat de o serie de atacuri teroriste și de conflicte interne în 2016.

← Close