Peste 1000 de zboruri Ryanair anulate din cauza grevei controlorilor de trafic

Andrei Beldiman, 05 iun.. 2018

1000 de zboruri Ryanair anulate în luna mai 2018. Compania aeriană low-cost a fost afectată masiv de o serie de greve ale controlorilor traficului aerian din Europa.

Compania aeriană din Irlanda a afirmat că mai mult de 200.000 dintre clienții săi au fost afectați luna trecută, după ce au fost anulate 1100 de zboruri.

Controlorii de trafic aerian din Europa, în special cei din Franța, au intrat în grevă. De asemenea compania a fost afectată și de numărul redus de angajați pe care îi are la momentul actual. Numărul zborurilor anulate în aceeași lună a anului trecut a fost de doar 43.

Citiți și cum să aplicați pentru un job în cadrul Ryanair. Prima de angajare este de 750 de euro.

Compania aeriană a solicitat Comisiei Europene să ia “măsuri imediate pentru a preveni alte greve ale controlorilor traficului aerian”. De asemenea a adus în vizorul Comisiei problema lipsei de personal. Aceasta este o temere pe care compania Ryanair o are. Reprezentanții companiei aeriene doresc să evite perturbarea pe scară largă a programului zborurilor înainte de sezonul aglomerat de vară.

Grupul Airlines for Europe (A4E) a declarat că 2016 a fost un an record pentru grevele din aviație, cu 41 de zile afectate.

Mai mult de 35.000 de zboruri au fost anulate din cauza grevelor din 2010 până în prezent.

A4E, care reprezintă Ryanair, easyJet și British Airways printre altele, a calculat că grevele din traficul aerian au costat economia Uniunii Europene 12 miliarde de euro începând cu anul 2010.

Grevele controlorilor de trafic aerian în Franța sunt deosebit de problematice. Multe zboruri care părăsesc Regatul Unit trebuie să utilizeze spațiul aerian al țării. Altfel sunt nevoite să zboare pe rute mai lungi, care utilizează mai mult combustibil și, prin urmare, sunt mai costisitoare.

Citiți și despre grevele din rândul piloților din Franța.

Ryanair este dornică de a lăsa în trecut problemele legate de greve și zboruri anulate. Principalul motiv fiind o grevă a piloților companiei care a dus la anularea a mii de zboruri în toamna anului trecut.

← Close