OPC închide localuri pe litoral. Condițiile sunt absolut sub orice critică

Andrei Beldiman, 30 mai. 2018

Oficiul pentru Protecția Consumatorului a închia mai multe localuri pe litoral. Condițiile mizere găsite în restaurantele de la Marea Neagră sunt îngrijorătoare.

În urma unui control făcut sâmbătă, 26 mai, de inspectorii OPC din Constanţa, mai multe restaurante au fost închise în Eforie Nord.

Inspectorii au găsit produse expirate, mizerie, proceduri periculoase şi lipsa mai multor obiecte necesare.

În timp ce anumite hoteluri și restaurante de pe litoralul românesc oferă servicii noi prin care să atragă clientela, în Eforie restaurantele sunt închise de OPC. Pentru sezonul estival 2018, hotelurile de pe litoral oferă condiții optime pentru vacanțe ideale. Acestea oferă pe lângă cazare, o varietate de servicii. De exemplu unele propun servicii speciale de divertisment pentru adulți, dar și pentru copii, cu trupe live, spectacole și actori.

Citiți și despre o explozie într-un restaurant. 15 persoane au fost rănite.

În același timp, la polul opus, zeci de restaurante sunt închise de inspectorii OPC din cauza condițiilor mizere.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 70.000 de lei şi au fost retrase peste 100 kg de produse.

Restaurantul Benida a fost una dintre țintele inspectorilor OPC. În acest caz s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii. Totodată proprietarii au primit o amendă de 10.000 de lei.

Același lucru s-a întâmplat și la restaurantul Eficient. Aici au fost distruse 42 de kilograme de materii prime și ciorbe. Inspectorii OPC au primit consiliere și îndrumare anul trecut. Din nefericire reprezentanţii localului au revenit la vechile ”îndeletniciri” sau, de fapt, nu au remediat nimic, potrivit replicaonline.ro.

La un alt local, terasa Rubi, au fost distruse 14,85kg de marfă. Totodată au fost depistate proceduri şi produse cu potenţial periculos. Anul trecut a primit sancţiuni similare, dar se pare că au revenit la vechile obiceiuri, au precizat inspectorii OPC.

Citiți și despre un client care a lăsat 260% din nota de plată, ca bacșiș la restaurant.

La localul Shaormania a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei şi activitatea a fost oprită temporar. Aici au fost depistate proceduri şi produse cu potenţial periculos.

Şi la Fast Food-ul cu preparate din peşte şi fructe de mare a fost oprită activitatea şi s-a dat o amendă în valoare de 10.000 de lei. În total a fost oprită activitatea a 8 localuri.

← Close