O vreme cumplită lovește România! ANM a spus chiar acum ce se va întâmpla astăzi

Adrian, 11 iun.. 2022

O vreme cruntă lovește România în acest weekend. Cei de la ANM au venit cu ultimele date despre prognoza meteo și au anunțat ce ne așteaptă azi. Se preconizează ploi, descărcări electrice, vijelii și grindină. Care sunt zonele vizate?

Este informația momentului pentru toți românii. ANM a venit cu vești importante despre condițiile meteo. Pentru ziua de astăzi, 11 iunie, vremea rămâne instabilă în aproape toată țara.

Astăzi meteorologii anunță o vreme schimbătoare și mai rece decât în zilele precedente. Vor fi înnorări accentuate și averse sub formă de ploaie însoțite de descărcări electrice, vânt puternic și pe alocuri grindină. Ploile ce vor cădea astăzi în toată țara au caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor strânge cantități însemnate de apă, aproximativ 15-25 litri/mp.

Vântul va avea unele intensificări, în special în regiunile vestice și în zonele montane înalte, iar pe timpul nopții și in cele estice. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 30 și 21 grade, cele mai ridicate temperaturi fiind înregistrate în Banat.

O vreme cruntă lovește România. Se anunță ploi, descărcări electrice și vânt
În București, vreme va fi instabilă, cu un cer predominant înnorat. Se vor semnala ploi însemnate cantitativ însoțite de descărcări electrice și vânt care va sufla slab până la moderat. Maxima zilei va atinge doar 24 grade Celsius.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, ploi torenţiale, descărcări electrice și grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări. Valorile termice nu vor varia semnificativ față de ziua anterioară.

La mare, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade. Cerul va fi acoperit de nori şi vor fi ploi până spre după-amiază. Vântul va sufla cu putere pe timpul nopții cu rafale de 40 -50 km/h.

Avertizare ANM de Cod galben de averse torenţiale şi vânt pentru toată România
De altfel, încă de ieri s-a dat alertă meteo în România! ANM a emis, vineri, un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Cod galben de averse torenţiale şi vânt pentru toată România. Pe alocuri vor fi şi vijelii şi grindină. Este vizată întreaga ţară, în intervalul vineri, 10 iunie, ora 14:00 – duminică, 12 iunie, ora 22:00.

În intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică, se arată în avertizarea postată pe site-ul ANM.

Prognoza meteo în acest weekend indică că vremea va fi în general instabilă şi în Capitală. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși în medie 20-40 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în special asociate ploilor. Mercurul din termometre va urca până la 24 – 26 de grade Celsius în Bucureşti, în timp ce temperaturile minime vor fi de 15 – 17 grade Celsius.

← Close