Momente terifiante trăite de pasagerii unui avion lovit de fulger

Andrei Beldiman, 19 iun.. 2018

Avion lovit de fulger – pasagerii și membrii echipajului au trăit clipe de anxietate în timpul evenimentului.

Zborul QF2164 al companiei Qantas se îndrepta către destinația finală, Port Macquarie, când a fost lovit de fulger.

După aproximativ 25 de minute în zbor, aflat în apropierea regiunii Central Coast din New South Wales, botul aeronavei a fost lovit de fulger.

A provocat un șoc pentru cei de la bord, dar compania aeriană a spus că nu au fost răniți nici pasagerii și nici membrii echipajului. Este vorba despre un avion de mici dimensiuni, care transporta aproximativ 20-30 de pasageri.

Citiți și Aterizare de urgență din cauza fulgerelor. Panică la bord

“Am auzit un zgomot puternic și doamna care stătea lângă mine a spus că a crezut că a fost o lovitură de trăsnet. După 10 minute a trebuit să ne întoarcem.”, a declarat un pasager pentru publicația 9NEWS.

Aeronava a fost forțată să se întoarcă pe aeroportul din Sydney, aterizând la ora 10.30, în această dimineață.

Pasagerii și echipajul aflat la bord au ajuns în siguranță în Port Macquarie după ce avionul lor a fost lovit de fulger. Reprezentanții companiei aeriene Qantas au emis o declarație.

“Aeronavele sunt proiectate să reziste și să zboare în siguranță atunci când sunt lovite de fulgere, dar este o regulă de bază ca ele să fie inspectate pe aeroportul de sosire după un astfel de incident. Port Macquarie nu are suportul tehnic necesar pentru această inspecție, astfel încât zborul s-a reîntors în Sydney. În nici un moment siguranța zborului nu a fost compromisă. Pasagerii au fost transferați pe un alt zbor. Mulțumim clienților noștri pentru înțelegere.”

Citiți și Incidente aviatice. Fulgere puternice au provocat panică la bord. 2 avioane au deviat de la rutele inițiale

În înregistrările audio de la bord, după aterizare, pilotul poate fi auzit spunând că pe botul avionului au existat patru semne.

El a afirmat că vremea nu este deloc normală pentru această perioadă a anului. Nu a văzut niciodată atât de multe fulgere ca acum.

Zborul avusese deja o întârziere de o oră înainte de decolare, din cauza condițiilor meteorologice precare.

← Close