Mii de zbouri anulate din cauza lipsei de personal în aviație

Adrian, 28 apr.. 2022

Companiile aeriene par să fie luate prin surprindere de ridicarea restricțiilor din Europa. Acestea anulează sute de zboruri programate din cauza lipsei de personal. Mai precis nimeni din aviație pare să nu fi „prezis” că vor creștere rezervările chiar și 300% în unele cazuri.

Pandemia a forțat companiile aeriene să disponibileze personal

Pandemia de coronavirus a adus la o scădere drastică a călătoriilor cu avionul, iar asta a forțat companiile să dea afară personal, atât însoțitori de zbor, piloți cât și personal de la sol. Acum că restricțiile au fost ridicate de majoritatea țărilor din Europa, creșterile de rezervări au crescut  cu 300%.

Criza lipsei de personal este prezentă și în România, Blue Air fiind una din companiile care a anunțat deja anulări de rezervări pentru această perioadă și cea viitoare.

Prin urmare dacă aveți o călătorie cu avionul în perioada următoare este importat să verificați pe site-urile companiilor dacă zborul mai este operat.

De asemenea dacă este planificat timpul de așteptare în aeroporturi la check in și controlul de securitate este extrem de ridicat, iar unele companii și aeroporturi recomandă prezența în aeroport cu măcar 3-5 ore înainte.

← Close