News

UPDATE: autoritățile confirmă prăbușirea avionului. Indonezia: Un avion Boeing 737-500 a dispărut de pe radar

Avion disparut de pe radar, după decolare, în Indonezia. Oficialii au declarat că Boeing 737-524, un zbor Sriwijaya Air, a decolat din Jakarta și era îndreptat spre orașul Pontianak.

ACTUALIZARE 14:15 – Autoritățile locale anunță că aeronava s-a prăbușit în largul coastelor indoneziene. Resturi ale avionului şi fragmente umane au fost descoperite în mare de o navă a Pazei de Coastă din Indonezia.

Potrivit ultimelor informații, aeronava înmatriculată PK-CLC opera zborul #SJ182 de la Jakarta (CGK) la Pontianak (PNK) și a dispărut de pe radare la 5 minute după decolare.

La bord erau doi piloți, 4 stewardese. Printre pasageri se numărau 46 de adulți, 7 copii și 3 bebeluși.

FlightRadar24 scrie pe Twitter că zborul SJ182, al companiei Sriwijaya Air, a pierdut peste 10.000 de picioare altitudine în mai puțin de un minut la 4 minute după decolarea din Jakarta, adică a picat 3.000 de metri în gol. Avionul a dispărut la ora 07:40:27 UTC. 

Destinația era Pontianak, Indonezia. Vorbim de un avion Boeing 737-524 ”clasic” al cărui prim zbor a fost în urmă cu 26 de ani, în mai 1994. 

Există informații transmise de presa locală din Inodnezia conform cărora pescari din Marea Java au găsit în apă bucăți de avion.

Informația nu a fost confirmată.

„Ultimul contact a fost la 14:40 (ora locală). Este în curs o investigaie coordonată de BASARNAS și NTSC. Vom oferi noi informații pe parcurs”, transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Adita Irawati pentru CNBC Indonezia, conform aviation24.be.

„Colectăm toate informațiile pe care le putem obține”

Ministerul Transporturilor din Indonezia a declarat sâmbătă că a pierdut contactul cu un avion de pasageri după ce a decolat din capitala Jakarta și a zburat peste Marea Java. Ministerul a spus că ultimul contact cu avionul, zborul aerian Sriwijaya 182, a avut loc la ora 14:40. ora locala. Boeingul 737-524 era îndreptat spre orașul Pontianak de pe insula Borneo. 

Nu au fost disponibile imediat informații despre numărul de persoane aflate la bord. La doar câteva minute după decolare, avionul de 26 de ani a pierdut peste 10.000 de metri altitudine în mai puțin de 60 de secunde, potrivit Flightradar24, serviciul de urmărire a zborului. Sectorul aviației din Indonezia, o țară în curs de dezvoltare cu mii de insule, a fost mult timp afectat de probleme, luptându-se cu înregistrări de siguranță slabe și cu creșterea rapidă a companiilor aeriene bugetare.

În 2018, Lion Air Flight 610 a plonjat în Marea Java cu 189 de persoane la bord după ce sistemul antistall al avionului de zbor 737, proiectat de Boeing, a funcționat defectuos. În ceea ce privește zborul de sâmbătă, Sriwijaya Air a declarat într-o declarație preliminară că „conducerea comunică și investighează în continuare această chestiune și va emite imediat o declarație oficială după obținerea informațiilor efective”. 

„Ori de câte ori auzim acest tip de știri, ne pregătim”, a declarat sâmbătă Ony Suryo Wibowo, investigator al Comitetului Național Indonezian pentru Siguranță în Transporturi. 

Aștefănoaiei Cristiana

Share
Published by
Aștefănoaiei Cristiana

Recent Posts

Compania Ryanair a făcut anunțul pentru această categorie de pasageri

Un comunicat transmis de compania aeriană Ryanair a făcut mai multe anunțuri importante pentru români…

28 de minute ago

Airbus livrează primul elicopter UH-72B Lakota către Garda Națională a Armatei SUA

Airbus Helicopters a livrat primul UH-72B, cea mai recentă versiune a elicopterului său Lakota, Gărzii…

2 săptămâni ago

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 luni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

4 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

4 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.