Incidentul aviatic de la Galați sub lupa procurorilor. Cine este responsabil?

Andrei Beldiman, 07 iun.. 2018

Incidentul aviatic de la Galați, din ziua de 6 iunie, a implicat un avion care a lovit un camion și a luat foc la contactul cu solul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au identificat primele detalii legate de incidentul aviatic petrecut miercuri în apropierea comunei Băleni.

În timpul zilei de joi, 7 iunie, au fost audiaţi pilotul şi copilotul implicaţi în accident.

„Cercetările sunt efectuate în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de încălcare de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu şi vătămare corporală din culpă. Până în acest moment rezultatele privind leziunile traumatice suferite de pilot şi copilot nefiind definitivate. În cauză s-a făcut cercetarea la faţa locului. Au fost audiaţi atât pilotul şi cât şi copilotul, precum şi şoferul camionului implicat în accidentul respectiv. Din datele furnizate de aceştia, accidentul a avut loc în faza de aterizare a avionului. Verificările sunt la început’, a declarat procurorul Marcel Codiţă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Citiți și despre Elicopter prăbușit. 4 persoane au fost rănite

Potrivit unor surse medicale, pilotul va rămâne internat în spital, dar copilotul a fost externat.

„Prima victimă este un bărbat de 55 de ani, pilotul, care a suferit un politraumatism, adică o fractură de sinus frontală stâng şi fractură de şold stâng, de cotil stâng, care a necesitat internarea pe secţia de ortopedie. Astăzi va fi investigat şi la secţia de neurochirurgie şi ORL. Al doilea pacient, copilotul, de 59 de ani, a suferit nişte escoriaţii superficiale, dar nu a necesitat internarea’. Declarațiile au fost făcute de dr. Lidia Şandru, medic UPU Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Citiți și despre Accident aviatic în Ungaria, 2 oameni și-au pierdut viața

Niciuna dintre persoanele implicate în accident nu ar fi consumat alcool.

De asemenea, este aşteptată şi expertiza ce urmează a fi realizată de către reprezentanţii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Un avion utilitar a aterizat forţat, miercuri, în zona localităţii gălăţene Băleni, după ce s-a lovit de un camion pe DJ 253, pilotul şi copilotul fiind răniţi. În urma impactului cu solul avionul a luat foc, dar şi o zonă cultivată cu grâu. Incendiul fost localizat rapid de pompierii voluntari din comună.

← Close