Incident pe Aeroportul JFK. Pilotul a anunțat din greșeală deturnarea avionului

Andrei Beldiman, 27 iun.. 2018

Incident pe Aeroportul JFK, New York, SUA. Un pilot al companiei aeriene JetBlue a raportat din greșeală deturnarea avionului.

Greșeala pilotului a declanșat acțiuni în masă din partea polițiștilor și a pompierilor.

Pilotul zborului 1623, care se pregătea de decolare către Los Angeles, a încercat să transmită un cod de avertizare turnului de control. El încerca să informeze că transmisia radio a aavionului nu funcționa. Din greșeală a apăsat o combinație de butoane care au semnalat o deturnare, a declarat reprezentantul forțelor de poliție.

Astfel, fără contact radio cu zborul 1623 și cu codul de deturnare introdus manual, autoritățile aeroportuare au asumat cea mai rea situație posibilă.

Citiți și Incident la bordul unui avion. 400 de pasageri blocați în avion, fără ventilație

Poliția, unitatea de servicii de urgență, unitățile K-9, pompierii și ambulanțele s-au grăbit să ajungă la avion.

“Majoritatea polițiștilor și a pompierilor nu a fost pusă niciodată într-un astfel de situație, în afară de antrenamentul pe care l-au avut.”, a declarat un membru al poliției pentru New York Post.

Incidentul a produs o serie de întârzieri ale avioanelor, atât la decolare cât și la aterizare.

Avionul în cauză a fost inspectat și s-a constatat că nu există niciun pericol real. Afirmațiile au fost făcute de reprezentanta Poliției Aeroportuare, Lenis Rodrigues.

Dintr-o postare a unui pasager pe Twitter putem observa toți pasagerii aflați la bord, cu mâinile în aer, în timp ce forțele speciale inspectează aeronava.

Sursa: Twitter

Zborul 1623, cu 158 de persoane la bord, trebuia să decoleze la ora 19:30, ora locală, și să aterizeze în Los Angeles la 22:52. Într-un final a decolat la 23:23 și a aterizat pe aeroportul LAX la 02:28.

Citiți și Incident la bordul unui avion. Un pasager agresiv a urinat pe scaun

Paula Acevedo, din partea companiei JetBlue a refuzat să facă vreo declarație oficială. S-a rezumat a spune doar că a fost o alarmă falsă.

Pasagerul Tony Schwartz a postat următorul mesaj pe Twitter: “Aunt la bordul zborului JetBlue pe aeroportul JFK. Comunicarea radio nu funcționează. S-a creat o situație de criză. 10 polițiști cu arme au urcat la bord. După o oră jumătate pe pistă, avionul s-a întors la poartă.”

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close