Incident la Blue Air. Un pasager a încercat să intre în cabina piloților în timpul zborului

Andrei Beldiman, 28 mart.. 2018

Incident la Blue Air. În timpul unui zbor Blue Air un pasager de origine bulgară a încercat să intre în cabina piloţilor.

Un bărbat din Bulgaria a încercat să intre în cabina piloților în timpul unui zbor al companiei aeriene Blue Air.

Conform informaţiilor din partea aeronews.ro, pasagerul bulgar s-a ridicat de la locul său şi s-a îndreptat spre cabina piloţilor. Acesta a forţat uşa şi apoi a întrebat o însoţitoare de bord care este codul de acces. Din cauza faptului că nu i s-a dat codul, bărbatul s-a enervat și a început să se agite. Acesta are 27 de ani și este originar din Bulgaria.

În acele momente echipajul de zbor s-a sesizat și l-a imobilizat cu ajutorul a 2 pasageri până la aterizarea pe aeroportul Otopeni. La aterizare bărbatul a fost predat autorităţilor.

Explicația venită din partea companiei Blue Air este următoarea:

„În timpul zborului Blue Air, ce a decolat, pe 27 martie, de pe Aeroportul Birmingham la ora locală 17.42 şi a aterizat, conform programului de zbor, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti la ora locală 22.24, unul dintre pasageri a exprimat un comportament neadecvat, cu semne de nervozitate şi limbaj incoerent. Respectând procedurile, comandantul a anunţat autorităţile de pe aeroportul Otopeni. În tot acest timp, pasagerul nu a dat semne de violenţă faţă de echipaj, ori alţi pasageri. Întrucât comportamentul pasagerului în vârstă de 27 de ani a continuat să se deterioreze şi respectând procedurile în vigoare, echipajul a decis imobilizarea şi plasarea lui în partea din spate a cabinei. Pasagerul nu a opus rezistenţă, nu a existat panică la bord în niciun moment, întreaga situaţie fiind gestionată cu maxim de profesionalism de echipajul nostru.”

Bărbatul bulgar a fost preluat de către poliţiştii de frontieră. Acestuia i s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea unui act de violenţă asupra personalului de la bordul unei aeronave, potrivit Digi24. Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Citiți și despre:

← Close