Incident în avion. O româncă nu purta mască de protecție chirurgicală

Oprea Andreea, 19 oct.. 2020

Trăim vremuri grele din cauza pandemiei de coronavirus care a lovit omenirea. Cursul firesc al lucrurilor s-a schimbat odată cu schimbările apărute în lume din cauza acestei crize sanitare. Una dintre principalele măsuri de prevenire a infectării cu noul virus este purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, dar și în cele deschise, după caz. Cert este că acoperirea nasului și a gurii este obligatorie în timpul călătoriilor cu avionul.

O situație dificilă a avut loc de curând într-un avion de la Lufthansa. Unei românce nu i-a fost permis să călătorească deoarece nu purta o mască de protecție chirurgicală, ci o bandană din bumbac.

O româncă a fost dată jos din avion

O româncă a fost dată jos din avion din cauza faptului că nu a folosit o mască de protecție pentru a preveni infectarea cu noul virus al momentului, ci o bandană de bumbac. Incidentul s-a produs pe Aeroportul din Frankfurt, unde tânăra mersese pentru a lua un avion către Suedia. Este vorba despre Adela Dumitrașcu, oceanograf în echipa internațională de 600 de cercetători care au plecat la Polul Nord pentru a studia schimbările climatice.

Femeia în vârstă de 38 de ani a făcut publică întâmplarea pe contul său de Facebook, considerând că personalul companiei aeriene a comis un abuz atunci când i-a cerut să înlocuiască bandana pe care o purta trasă peste nas și gură cu o mască chirurgicală. Din imaginile publicate de ea, se observă că nu toată lumea purta o mască chirugicală, ci și unele din bumbac. În urma celor întâmplate, femeii i s-a spus să părăsească aeronava și a fost nevoie de intervenția poliției, pentru că femeia a refuzat să poarte masca de protecție adecvată chiar și când i-a fost oferită una.

„Lufthansa tocmai m-a obligat să folosesc o mască chirurgicală la bord, în timp ce folosirea măștilor de pânză autofabricate este încă permisă… Cred că logica Corona este: dacă arată ca o mască chirurgicală pe fața ta, te ajută în mod magic împotriva coronavirusului! Aș spune să presărăm și câteva practici voodoo și câteva rugăciuni deasupra și nimic nu vă poate atinge în timp ce stați aproape unul de celălalt în avioane!”, a scris tânăra pe pagina ei de Facebook.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close