Incident aviatic. Panoul exterior al parbrizului unui avion polonez a crăpat

Andrei Beldiman, 15 mai. 2018

Un nou incident aviatic a avut loc. Un avion polonez a fost nevoit să aterizeze pe Aeroportul din Sofia, Bulgaria.

Un avion al companiei aeriene poloneze Small Planet Airlines a deviat de la ruta inițială din cauza unei crăpături apărute în panoul exterior al parbrizului.

Aeronava era un Airbus A321-200, înregistrat SP-HAW, care efectua zborul P7-8082 din Heraklion (Grecia) către Varșovia (Polonia).

La bordul avionului se aflau 199 de pasageri și 13 membrii ai echipei de zbor.

Aeronava se afla în apropierea Sofiei când a contactat turnul de control de pe aeroportul capitalei Bulgariei. Echipa de pilotaj a raportat că panoul exterior al parbrizului avionului a crăpat. De asemenea a cerut aprobarea de a devia de la ruta inițială și de a ateriza în Sofia.

Nava de pasageri a aterizat în condiții de siguranță pe pista 27 a aeroportului, după 20 de minute de la relatarea incidentului.a

Un alt avion, A321-200, înregistrat SP-HAZ, a fost pus la dispoziție pentru a transporta pasagerii către capitala Varșoviei, destinația finală. Zborul a avut o întârziere de nici mai mult, nici mai puțin de 11 ore.

Avionul inițial a rămas la sol, în Sofia, pentru aproximativ 35 de ore. Apoi a decolat către Katowice (Polonia) pentru a intra în service.

Acest incident aviatic a avut loc duminică, 13 mai 2018.

Tot în ultimele zile un avion de pasageri al companiei Sichuan Airlines a avut parte de un incident aviatic care putea să se termine dezastruos. Parbrizul avionului a cedat când aeronava se afla la altitudinea de croazieră de 10.000 de metri. Copilotul a fost “aspirat” în afara aeronavei. Citiți toate detaliile AICI.

Un alt incident aviatic a avut în prim plan compania aeriană Southwest Airlines. Un avion cu fereastra crăpată a aterizat de urgență. Avionul efectua un zbor pe ruta Chicago – Newark, New Jersey.

Una dintre ferestrele din cabina pasagerilor s-a crăpat în zbor, au declarat cei de la bord și Federația de Aviație din SUA.

← Close