Incident aviatic la Kiev. Un avion a aterizat în afara pistei

Andrei Beldiman, 15 iun.. 2018

Incident aviatic la Kiev – un avion cu 169 de pasageri la bord a aterizat în afara pistei. Aeroportul a fost închis.

Avionul a aterizat în afara pistei din cauza rafalelor puternice de vânt.

Reuters informează că vântul puternic a determinat schimbarea traiectoriei aeronavei când era foarte aproape de pistă.

Avionul de pasageri (MD83) aparținând companiei aeriene Bravo Airways efectua un zbor din Antalya, Turcia, către Kiev, Ucraina. Zborul 4406 a ieșit de pe pistă în timp ce ateriza pe Aeroportul Sikorski din capitala Ucrainei.

Incidentul a avut loc în timpul serii de joi, 14 iunie, în jurul orei 20:40.

Citiți și Incident aviatic Qantas. Un avion al companiei a intrat în cădere liberă

Nici unul dintre cei 169 de pasageri și 6 membrii ai echipajului nu au fost răniți.

Toți pasagerii au fost evacuați de urgență pentru siguranța lor, conform unui comunicat emis din partea serviciului de presă a aeroportului.

Aeroportul Zhuliany a fost închis câteva ore după acest incident. A fost redeschis la ora 5 dimineața în timpul zilei de vinei, 15 iunie, iar activitatea a fost reluată în mod normal.

Citiți și Incident aviatic: un avion s-a ciocnit în zbor cu un elicopter

Unul dintre pasagerii aflați la bord a afirmat într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook că a apreciat performanța echipajului: “Numai datorită eforturilor echipajului, suntem în viață”.

Într-o declarație publicată la scurt timp după incident, Bravo Airways a declarat că avionul a aterizat în condiții meteorologice dificile, cu rafale de vânt multi-direcționale și ploaie în zona aeroportului. Compania a remarcat faptul că echipajul era foarte experimentat.

Kiev este capitala și cel mai mare oraș al Ucrainei. Orașul este un important centru industrial, științific și cultural al Europei de Est. Kievul are o infrastructură extensivă, deși destul de veche, luând în considerare puternicul declin economic al Ucrainei în anii 1990. Există, totuși, un sistem foarte dezvoltat de transport în comun, incluzând un sistem de metrou – Metroul din Kiev. Sursa: Wikipedia.

← Close