Incident aviatic Germania. Motorul unui avion a fost oprit în zbor

Andrei Beldiman, 30 apr.. 2018

O aeronavă Boeing 737-700 a fost implicată într-un incident aviatic Germania. Compania aeriană germană a oferit toate detaliile.

Avionul Boeing 737-700, sub înregistrarea D-AGEQ urma să efectueze zborul ST-4926 din Berlin Tegel (Germania) către Las Palmas, Insulele Canare (Spania).

Avionul a decolat duminică, 29 aprilie.La bordul său se aflau 120 de pasageri și 5 membrii ai echipajului. Aeronava se afla în ascensiune de pe pista 08R a aeroportului din Tegel când pilotul a luat decizia de a se întoarce la sol. Unul dintre motoarele aeronavei a fost oprit brusc în zbor. Pilotul a aterizat avionul în siguranță înapoi pe Aeroportul din Tegel. Zborul a durat doar 25 de minute, după care toți pasagerii, nevătămați, au revenit la sol.

Un zbor cu o aeronavă Airbus A319-100 va transporta pasagerii către destinația finală, Gran Canaria, după o întârziere de 7 ore.

Compania aeriană Germania Airline a remis un comunicat de presă în care preciza că, datorită circumstanțelor necunoscute până acum, au apărut probleme cu unul dintre motoarele avionului. Aceasta a fost cauza care l-a determinat pe căpitan să închidă motorul și să se întoarcă pe aeroportul Tegel. Nu au existat răniți.

Compania aeriană a declarat: “Deși avionul afectat este un B737-700 și motorul afectat este un CFM56-7B, putem declara, în conformitate cu stadiul actual al investigației, cu probabilitate care se învecinează cu certitudinea, că orice legătură cu accidentul tragic al companiei aeriene Southwest Airlines poate fi scoasă din calcul. Acestea reies din investigația care are loc.”

Un pasager a raportat că aeronava urca printre nori când, deodată, s-a auzit o puternică lovitură, care a provocat un tremur al întregului avion. Căpitanul a anunțat ulterior că un motor a eșuat și că se vor întoarce pe aeroportul din Tegel.

Luna aceasta un incident aviativ grav a zdruncinat lumea aviației. Un avion al companiei Southwest Airlines a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional din Philadephia. Motorul stâng a explodat în aer. Pilotul a dus aeronava într-o zonă izolată pe pistă, unde pasagerii au fost debarcați.

← Close