Incident aviatic: 8 pasageri au primit ajutor medical

Andrei Beldiman, 17 mai. 2018

8 pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență. Un nou incident aviatic a fost raportat la bordul unei aeronave cu 185 de pasageri la bord

Duminica trecută, opt pasageri s-au îmbolnăvit în timpul zborului Transavia de la Amsterdam în Antalya.

Situația a devenit atât de rea încât căpitanul a decis să facă ceea ce compania aeriană a numit o deviere preventivă la Viena. Astfel pasagerii bolnavi au putut primi ajutor medical.

Doi dintre ei au fost duși la spital și aeronava a fost înlocuită cu alta pentru a finaliza călătoria.

Mass-media olandeză a sugerat că a fost vorba despre un “eveniment cu fum” care ar fi putut fi cauza misterioasei îmbolnăviri. Ziarul De Telegraaf a afirmat că pasagerii erau conștienți de un “miros chimic ciudat” când au intrat în avion.

Citiți și despre un alt incident aviatic: fum la bordul unui avion, iar o persoană a fost spitalizată.

Rini Plasmans, unul dintre pasagerii aflați la bordul zborului, a spus că o femeie a leșinat brusc la aproximativ 45 de minute după decolare.

O altă femeie a spus că nici ea nu s-a simțit bine, explicând că s-a chinuit să respire și să înghită. Un purtător de cuvânt al companiei Transavia a declarat că doi dintre pasageri au fost spitalizați pentru examinare, dar au fost eliberați în aceeași zi. Ei s-au alăturat celorlalți pasageri și și-au continuat călătoria către Antalya cu o nouă aeronavă.

Citiți și despre un avion cu fereastra crăpată a aterizat de urgență.

Zborul Transavia HV163 avea 185 de pasageri la bord și era operat de o aeronavă nouă Boeing 737. Primul zbor realizat cu aceasta a fost făcut la sfârșitul lunii martie. Aeronava a zburat înapoi în Amsterdam, fără pasageri, pentru o examinare ulterioară, însă nu au fost găsite încă defecțiuni.

Luni, 14 mai, avionul a fost supus unui test de zbor și, în acest moment, compania aeriană a exclus o cauză tehnică ca fiind sursa îmbolnăvirii pasagerilor.

“A fost efectuată o inspecție amănunțită pentru a determina posibilele cauze tehnice. Au fost efectuate inspecții și teste în care nu au fost detectate probleme.”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei Transavia.

“Acest lucru a fost făcut în colaborare cu producătorul de aeronave, Boeing, în conformitate cu procedurile stabilite.”

Avionul a fost utilizat de atunci pentru curse comerciale.

Este interesant faptul că, în acest incident, pasagerii afectați erau răspândiți în tot avionul. Cei aflați la bordul avionului au negat o posibilă toxinfecție alimentară.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close