Incendiu puternic în Grecia, ard hectare întregi de vegetație. Zona plină de români

Adrian, 19 iul.. 2020

Grecia este lovită de un incendiu foarte puternic de vegetație care este la doar câteva sute de metri de o plajă dintr-o stațiune preferată de sute de români. Galerie foto aici.

Reporterul AIR24, Narcis Roșioru, a transmis că incendiul se află în apropiere de orașul Lixouri de pe insula Kefalonia. Autoritățile se luptă cu flăcările cu elicoptere și avioane care aruncă cu apă și materiale de stingere.

Momentan nu a fost emis un ordin de evacuare. Temperaturile din Grecia au fost normale conform primelor informații furnizate de autorități, incendiul nu este declanșat de arșita verii.

Narcis Roșioru, transmite pentru AIR24, că unii localnici au afirmat că vor face tot posibilul ca anul acesta să sperie turiștii de frică ca țara lor să fie „îmbolnăvită de turiști”, în contextul pandemiei de COVID-19.

Autoritățile elene au pornit o anchetă pentru a stabili dacă incendiul a fost pus de o mână criminală.

Incendiul se extinde foarte rapid din cauza vântului puternic, în zona în care arde vegetația se află mai multe hoteluri și locuințe.

În cazul în care autoritățile din Grecia nu vor reuși să potolească flăcările este posibil ca turiștii din zonă să fie evacuați temporar sau luate măsuri de siguranță pentru a proteja turiștii.

Locurile sunt preferate de turiștii care vin cu familia, fiind recunoscute ca printre cele mai liniște dintre zonele turistice din Grecia.

Contactați de reporterii AIR24, reprezentanții Ministerului De Externe au declarat că deocamdată nu au primit niciun apel în care este solicitat ajutor consular, de la Ambasada României din Grecia și că MAE va monitoriza evoluția incendiului care se întinde pe sute de hectare și va interveni dacă este impusă evacuarea.

Cetățenii care se află în Grecia în zonele afectate de incendiul de vegetație pot apela la Consulatul României din Salonic, detalii de contact aici.

FOTO și video: Narcis Roșioru, reporter AIR24

← Close