Grevă Brussels Airlines – piloții companiei belgiene intră în grevă

Andrei Beldiman, 11 mai. 2018

Grevă Brussels Airlines, piloții companiei belgiene vor intra în grevă în zilele de 14 şi în 16 mai.

Piloţii Brussels Airlines, subsidiară a companiei aeriene germane Lufthansa, vor fi în grevă în 14 şi în 16 mai. Cauza evenimentului sunt condiţiile de muncă şi salariile, transmite Reuters.

Sindicatul piloţilor a informat oficial operatorul aerian belgian de intenţia de a declanşa mişcarea de protest.

Brussels Airlines a precizat că regretă decizia, greva urmând să afecteze peste 60.000 pasageri care şi-au rezervat bilete la cele 557 de zboruri din şi spre Bruxelles, în 14 şi în 16 mai.

Piloţii cer condiţii de muncă mai bune, un echilibru mai bun între muncă şi viaţă, majorarea salariilor, îmbunătăţirea perspectivelor profesionale şi posibilitatea pensionării anticipate.

Aproximativ 80% din piloţi au votat în favoarea declanşării mişcarea de protest.

Brussels Airlines a precizat că a făcut o serie de oferte pentru a rezolva problemele angajaţilor.

Lufthansa, care a preluat operatorul aerian belgian în 2016, intenţionează să folosească aeroportul din Bruxelles pentru a extinde zborurile pe termen lung pentru brandul său low-cost.

O serie de greve au afectat sute de zboruri în primele 3 luni ale anului. Air France, Vueling și greve ale sindicatelor din aeroporturile din Italia au dat de cap miilor de pasageri și companiilor aeriene în cauză.

721 de zboruri au fost anulate în Italia pe 8 mai. O dublă grevă națională și pe aeroportul din Roma a condus la anularea a sute de zboruri, pe întreg teritoriul Italiei. Protestele au fost declanșate de controlorii de zbor ai ENAV, compania care gestionează traficul aerian civil în Italia. Citiți mai multe AICI.

De asemenea, în primul trimestru din acest an, Air France-KLM a înregistrat pierderi nete de 269 milioane de euro. Motivul au fost greve ale angajaților care au dus și la demisia directorului general al Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac. Motivul demisiei este refuzul angajaţilor privind propunerea operatorului aerian de creştere a salariilor. Reprezentanţii angajaţilor cer majorarea salariilor cu 5% în 2018. Aceștia au respins oferta conducerii de creştere cu 7% în următorii patru ani, transmite Reuters.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close