Ghid pentru jocurile de masă la cazinourile online

Adrian, 06 mart.. 2023

Jocurile de masă fac parte din o secţiune de ofertă de cazino online pe care în nici un caz nu ai dreptul să o ignori. În această secţiune vei întâlni o mulţime de variante cu aceste jocuri, aşa că singura ta problemă o să fie selecţia ulterioară a unui joc.

Dar ca să faci asta trebuie să ştii ce are jocul de oferit! Este deci necesar să îi cunoşti regulile de desfăşurare şi nu în ultimul rând tipurile de pariuri pe care le acceptă. Ca să nu mă pierzi însă timp preţios cu un astfel de studiu îţi prezentăm mai jos un scurt ghid care să te ajute să le stăpâneşti din prima şi de ce nu, să ai şi succesul pe care ţi-l doreşti.

Blackjack

Nu o să găseşti oricât te-ai strădui cazinouri online de unde să lipsească blackjack. Este cel mai longeviv joc de noroc cu cărţi şi deseori jucătorii îl alintă cu denumirea de rege al jocurilor de masă dintr-un cazino. Îl recomandă modul simplu în care se joacă dar şi dinamica extraordinar de rapidă pe care o implică. Şi fiindcă este un joc de cărţi unde concurezi doar tu şi dealerul, ţi se vor solicita la maxim abilităţile personale de joc.

Blackjack este jocul de noroc care foloseşte un pachet de cărţi obişnuit, fiecare carte având o valoare bine stabilită. Cartea de as este bivalentă, acest lucru însemnând că în funcţie de necesităţile pe care le ai valorează 1 sau 11 puncte.

Punctaj blackjack

Cărţile de zece, valet, damă şi rege sunt creditate cu câte 10 puncte, celelalte cărţi valorând exact cât scrie pe ele. Odată ce cunoşti aceste lucruri de bază blackjack o să devină un joc simplu de înţeles dar şi de jucat. Scopul tău în blackjack este acela să baţi la puncte de fiecare dată banca, sau dealerul. În acest joc cel mai bun punctaj care te poate ajuta să faci acest lucru este cel de 21, ai făcut 21 de puncte se cheamă că ai în mâna blackjack deci poţi ridica potul de pe masa de joc. 

Aceasta combinaţie se realizează cu o carte de as şi una dintre cele care valorează 10 puncte. Este ideal să faci în acest fel blackjack dar punctajul de 21 se poate realiza şi prin adunarea cărţilor de valoare mai mică. Acum ştii ce trebuie să faci, deci urmează să vedem şi cum trebuie să o faci. În blackjack primeşti la începutul jocului 2 cărţi cu faţa în jos în timp ce dealerul îşi împarte aceeaşi cărţi, numai că una este cu faţa în sus, cealaltă fiind dezvăluită atunci când începe sesiunea de pariere.

Dacă ai în mână un as şi un decar te opreşti, pentru că deja ai făcut blackjack. Dar dacă ai în mână 2 cărţi de decar poţi apela la pariul split care împarte mâna ta în 2 distincte, în acest fel şansele tale de reuşită se măresc, posibilitatea de a face 21 fiind una extrem de mare.

Şi în mod evident ai posibilitatea să ceri cărţi de la dealer, astfel încât să realizezi un punctaj de 21 sau unul cât mai aproape de acesta. Şi trebuie să ştii că poţi să şi abandonezi pariul, primind în acest caz jumătate din suma pariată.

Craps

În mod cert ai văzut filme americane în care o mulţime de oameni se îngrămădeau în jurul unei mese de Craps. Şi de fiecare dată când se obţinea un câştig, mulţimea izbucnea în urale, apreciind în acest fel profiturile obţinute. Dar asta este partea spectaculoasă a jocului de Craps, pe care poate că îl ştii sub numele de Barbut. 

Un jucător care va purta denumirea de aruncător nu va face altceva decât să arunce cele 2 zaruri pe masa de pariere, iniţiind în acest fel prima sesiune de pariere. Rezultatul aruncării sale va determina câştigarea unui pariu sau dimpotrivă, pierderea acestuia. Ai înţeles deja că la masa de Craps poţi paria chiar tu în calitate de aruncător dar şi ceilalţi pariori strânşi în jurul mesei de joc.

Pass Line și Don’t Pass Line

Sunt multe tipuri de pariuri în Craps, însă de departe cel mai popular dintre acestea este pariul care poartă numele de Pass Line. În cadrul acestui pariu o aruncare care va cuprinde rezultatul de 7 sau 11 este una câştigătoare, un rezultat de 2, 3 sau 12 aducând pierderea pariului. Dar nu uita că şi jocul de Craps este prin excelenţă un joc de noroc aşa că prezenţa acestuia se solicită la fiecare pariu.

Poţi paria bazându-te pe aceste 2 lucruri şi pe inversul pariului Pass Line, adică Don’t Pass Line. Este uşor de înţeles că în acest ultim pariu lucrurile se întâmplă exact invers ca la primul, un rezultat de 2, 3 sau 12 fiind unul pozitiv în timp ce o aruncare de 7 sau 11 aducând pierderea pariului. Acum ştii care sunt pariurile cele mai populare aşa că este bine să cunoşti şi termenii speciali ai acestui joc.

Jocul de Craps debutează cu prima aruncare, cunoscută sub numele de come-out roll cu intenţia de a se stabili un punct. Dacă rezultatul este de 2, 3 sau 12 se cheamă că ai făcut Craps, runda de pariere se termină şi pariurile Pass Line sunt pierdute. Dar dacă rezultatul este de 7 sau 11 se cheamă că ai făcut un Natural, caz în care pariurile Pass Line se plătesc către jucători. 

Pentru a se începe efectiv jocul de Craps este nevoie să se desemneze un trăgător care să arunce prima dată cu zarurile. În cazul în care acesta participă la pariere este obligat să plaseze primul pariu cel puţin egal ca valoare cu minimul acceptat de masă. Dreptul de a da cu zarul respectă regula acelor de ceasornic, un jucător putând accepta sau refuza această acţiune. 

Concluzie

Am detaliat modul în care poţi juca la 2 dintre cele mai spectaculoase jocuri de masă din oferta oricărui cazino. Învaţă deci regulamentul jocului de Craps şi Blackjack şi lansează-te în pariuri cât mai responsabile!

← Close