Exerciții militare cu bombardiere în Marea Chinei de Sud. SUA militează pentru pace

Andrei Beldiman, 21 mai. 2018

Bombardiere ale forţelor aeriene chineze au efectuat o serie de exerciții militare în Marea Cginei de Sud. Statele Unite rămân angajate ca regiunea Indo-Pacifică să fie liberă şi deschisă.

Bombardiere chineze au aterizat pe insule şi recife din Marea Chinei de Sud, în cadrul unui exerciţiu militar în regiunea disputată.

Informațiile au fost făcute publice, sâmbătă, 19 mai, de către Reuters, citând un comunicat militar chinez, informează Agerpres.

„O divizie a Forţelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) a organizat recent zboruri de antrenamente cu decolarea şi aterizarea mai multor bombardiere precum H-6K, pe insule şi recife din Marea Chinei de Sud, pentru a ne îmbunătăţi capacitatea de a ajunge în toate teritoriile, efectua lovituri în orice moment şi în toate direcţiile”, potrivit comunicatului difuzat vineri, 18 mai.

În cadrul exerciţiului, pilotul bombardierului H-6K a condus un asalt asupra unei ţinte maritime desemnat. Apoi acesta a efectuat decolări şi aterizări la un aeroport din zonă, se adaugă în acest comunicat. Conform declarației acțiunile întreprinse au făcut parte dintr-un exerciţiu care a avut ca scop pregătirea pentru „Pacificul de Vest şi bătălia pentru Marea Chinei de Sud”.

Citiți și despre bombardierele US Air Force care au efectuat misiuni de antrenament în China.

Anunţul, publicat pe contul de microbloguri Welabo al PLAAF, nu specifică locul exact al exerciţiului.

Statele Unite au trimis nave de război în zone disputate din Marea Chinei de Sud. Acțiunile marchează încercarea SUA de a contesta amploarea pretenţiilor chineze privind suveranitatea asupra teritoriului. Acesta este un subiect al unor revendicări diverse din partea Chinei, Vietnamului, Filipinelor, Taiwanului, Brunei şi Malaeziei.

„Statele Unite rămân angajate ca (regiunea) Indo-Pacifică să fie liberă şi deschisă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonel Christopher Logan, pentru Reuters.

„Continuarea militarizării unor caracteristici disputate de către China în Marea Chinei de Sud serveşte doar la amplificarea tensiunilor şi destabilizarea regiunii”, a adăugat el.

← Close