Cum sunt păcăliți românii de o ofertă mincinoasă în numele Wizz Air

Andrei Beldiman, 11 mai. 2018

.Mai mulți români au fost păcăliți printr-o escrocherie în numele companiei aeriene Wizz Air.

Bilete la prețul de 1 euro, așa sună promoția mincinoasă condusă în mod nelegitim în numele companiei. Această promoție circulă săptămâna aceasta în mediul online.

Compania Wizz Air a transmis, într-un comunicat, că a fost informată cu privire la existența ofertei mincinoase și că va lua măsuri.

Acestea vor fi împotriva tuturor entităților care pretind în mod fals că reprezintă compania și induc în eroare clienții.

Wizz Air a fost informată că un număr de website-uri şi pagini de Facebook operează cu domenii false. Acestea folosesc simboluri similare sau identice cu marca WIZZ. Acestea sunt capabile să inducă în eroare clienţii.

Citiți despre promoția adevărată a companiei Wizz Air, cu bilete de avion de la 39 ron.

Unele dintre aceste website-uri au lansat concursuri false. Acestea ademeneau clienții cu o ofertă imbatabilă. Acestora li s-a promis că vor intra în posesia unor bilete WIZZ cu prețul de doar 1 euro.

„Compania low-cost reaminteşte tuturor clienţilor săi că website-ul oficial este wizzair.com. Orice informaţii despre promoţiile şi concursurile WIZZ sunt publicate fie pe acest website, fie pe paginile oficiale de Social Media sau prin newsletter-ul companiei.

Citiți și despre noua sesiune de recrutări pentru postul de însoțitor de zbor Wizz Air.

Wizz Air recomandă pasagerilor să nu viziteze sau să dea clic pe aceste link-uri sau pagini de web, promovate prin intermediul oricărui alt canal în afară de platformele şi website-ul oficiale. Wizz Air va lua toate măsurile necesare împotriva tuturor entităţilor care pretind în mod fals că reprezintă Wizz Air şi care induc în eroare clienţii”, transmite Wizz Air.

Utilizatorilor li se promit două bilete Wizz Air plus 500 de euro bani de cheltuială, pentru o destinație aleasă de ei.

În schimb li se cere să plătească în avans 1 euro și să dea share pe Facebook mesajului, potrivit Digi 24.

Pagina de internet spre care sunt direcționați utilizatorii cuprinde un chestionar cu trei întrebări. „Promoția” ar avea loc cu ocazia împlinirii a 15 ani de la primul zbor al companiei. Iar fiecare utilizator poate primi 2 bilete – sau cel puțin așa li se promite.

Ca totul să pară credibil, pe pagină există și comentarii false de pe Facebook ale unor presupuși utilizatori. Aceștia pretind că au plătit taxa de 1 euro și au primit biletele pe e-mail, informează Libertatea.

← Close