Cozile de la Vama Nădlac, generate de directiva Europeană

Adrian, 18 mai. 2020

Vama Nădlac 1 este asaltată de 3 zile de mii de mașini în ambele sensuri de mers. Românii care vor să iasă din țară stau la coadă până la 12 ore, iar cei care vor să intre au același timp de așteptare. Într-o discuție cu reprezentații Poliției Frontieră au declarat pentru AIR24 că nu pot deschide mai multe puncte de trecerea frontierei din cauza unei directive Europene.

Acordurile avute cu Uniunea Europeană, care vizează nu doar România ci toate tările membre, care au fost obligate să aplice măsuri la granițe în contextul pandemiei.

Din discuția cu purtătorul de cuvântal Poliției de Frontieră, acesta ne-a declarat că se înearcă să se facă eforturi pentru fluidizarea traficului rutier și prin urmare deși conform directivei Europene punctul vamal Nădlac 2 nu putea permite trecerea autoturismelor mici, ci doar a celor de marfă, aceștia au deschis încă 5 benzi pentru a fluidiza traficul din Vama Nădlac 1.

Nervii intinși ai celor care stau la coadă și câte douăzprezece ore sunt de înțeles, însă autoritățile sunt cu mâinile legate doarece așa este directiva europeană.

← Close