China Southern este primul operator Airbus A319neo. A recepționat deja prima aeronavă

Adrian, 23 feb.. 2022

China Southern a anunțat cu mândrie pe Twitter că a recepționat rarul avion Airbus A319neo. Acesta a efectuat un zbor direct din Germania spre China fară oprire. Airbus readue astfel la viață celebrul Airbus A319 care acum va purta numele Airbus A319neo.

Airbus A319neo are perfomanțe îmbunătățite

Primul Airbus A319neo a fost recepționat de China Southern
Primul Airbus A319neo a fost recepționat de China Southern. FOTO: Airbus.com

China Southern a devenit pe 18 februarie 2022 primul oerator Airbus A319neo după ce a recepționat primul avion din cele două comandate. Evenimentul a fost anunțat chiar de compania aeriană care a transmis că avionul a plecat din fabrica Airbus din Germania cu zbor de la Hamburg Nur-Sultan unde a făcut un stop pentru alimentare, iar mai apoi s-a dus către China către proprietarul său.

Avionul Airbus A319neo al china Southern Airlines este înregistrat B-328A și B-328C, iar zborul de la fabrica Airbus spre proprietar a putut fi urmărit pe flightradar24.com. Compania a anunțat pe Twitter mândria faptului că este primul operator A319neo.

Airbus A319neo vine cu perfomanțe îmbunătățite la consumul de combustibil. Planul Airbus pentru familia de avioane A320 cea mai perfomantă flotă produsă de Airbus cu cei mai mulți clienți. Neo vine de fapt de la îmbunătățirea moarelor care consuma mai puțin combustibil și este pariul pe care aviația trebuie să-l facă în condițiile în care costurile cu acesta sunt mari și de asemenea este vorba și de poluare.

Date tehnice Airbus A319neo

Conform Airbus – A319neo are perfomanțe similare cu mai vechiul A319, dar este mul mai eficient la consumul de combustibil.

Date tehnice Airbus A319neo
Date tehnice Airbus A319neo. FOTO/Sursa: airbus.com

China Southern nu a anunțat în mod oficial care este configurația cabinei, dar Seatguru spune că acesta este împărțită în trei clase. Business, Premium Economy și Economy cu spații generoase pentru picioare. Pe site-ul airbus.com este specificat că pot încăpea maxim 160 de pasageri într-o singură configurație și între 120-150 de pasageri în două configurații.

Deocamdată A319neo nu este programat pentru zboruri, dar este de așteptat să fie pus în flota activă a companiei China Southern în curând.

← Close