Cel mai lung zbor din lume va fi realizat cu un Airbus A350-900ULR

Andrei Beldiman, 25 apr.. 2018

Cel mai lung zbor din lume va fi realizat cu aeronava Airbus A350-900ULR. Pasagerii din Singapore vor zbura către New York timp de 20 de ore, fără escală.

Sursa: edition.cnn.com

Până la sfârșitul anului, pasagerii Singapore Airlines vor avea ocazia să zboare cu cel mai nou avion al companiei. Aeronava Airbus A350-900ULR va conecta cele două mari metropole într-un timp record, de 20 de ore.

Compania obișnuia să folosească acest tip de avion în trecut.

Aeronava are 4 motoare puternice, de tip A340-500 și 100 de locuri la clasa business. Serviciul s-a dovedit a fi ineficient și Singapore Airlines a anulat zborurile în 2013.
Compania aeriană primește acum livrarea celui mai nou avion al companiei Airbus, modelul A350-900.

Pe 23 aprilie avionul a fost supus primelor teste. O călătorie care a durat aproximativ 5 ore a fost făcută la bordul său, pornind din Toulouse, Franța.

Acest nou tip de Airbus va putea zbura 11,160 de mile, cu 1,800 mai mult decât modelul A350.
Acest lucru înseamnă că Singapore Airlines va redobândi poziția fruntașă în topul companiilor aeriene cu cele mai lungi zboruri.

Sursa: airbus.com

Zborul între Singapore și new York va dura 20 de ore. Cabinele arată excepțional.

Dar, totuși, cum vor suporta pasagerii această călătorie atât de lungă?

Zborul va fi mai lung cu 3 ore decât cel al companiei Qantas Airlines, 787, din Perth către Londra.

Design-ul de la baza noului Airbus are puterea de a transforma cabina într-un spațiu mai confortabil, asemănător cu cel pe care fiecare îl are acasă.

Avionul are tavan înalt, sistem sofisticat de iluminare cu LED-uri, pereți laterali aproape verticali și un nivel redus al zgomotului. Aceste trăsături, alături de faptul că presiunea aerului se va simți în cabină ca la mai puțin de 2000 de metri, sporesc confortul experienței pasagerilor.

Fuselajul A350 este fabricat din materiale compozite, inclusiv din fibră de carbon, mai degrabă decât folosind tehnicile convenționale de construcție din aluminiu. Acest lucru a permis companiei Airbus să includă ferestre panoramice largi.

Pasagerii vor avea posibilitatea de a alege între un parasolar standard sau un sistem electromecanic, cu buton, cu două jaluzele de închidere a cabinei.

Sistemul de circulație a aerului de pe modelul A350 a fost conceput pentru a fi puțin zgomotos și fără curenți.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close