Card de călătorie unic în București: STB, Metrou și Tren – Trafife și prețuri abonamente

Adrian, 17 feb.. 2022

Bucureștiul intră în rândul capitalelor Europene. Companiile de transport din București – Ilfov lansează astăzi un card de călătorie unic ce poate fi folosit atât la călătoria cu trenul metropolitan, cu atobuzele, tramvaieie, troleibuzele dar și trenurile de metrou.

Cardul de călătorie unic în București – Ilfov a fost lansat astăzi și vine cu un mare ajutor în special pentru turiști sau persoanele care tranzitează Bucureștiul doar pentru câteva zile, dar mai ales și pentru navetiști. Locuitorii din București – Ilfov au de asemenea un mare beneficiu pentru că pot achiziționa acest card unic care este valabil pe toate mijloacele de transport.

Card de călătorie unic în București – Tren, STB, Metrou

BILET UNIC pentru zona București-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz
BILET UNIC pentru zona București-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai și troilebuz

CFR Călători, STB și Metrorex și-au unit forțele pentru un bilet unic – card de călătorie unic – pentru mijloacele de transport în comun din București – Ilfov. Dacă ești turist sau navetist de astăzi poți achiziționa un bilet unic – card de călătorie unic – sub forma de abonament care acoperă perioade de 24 ore, 72 ore, 1 lună, 6 luni sau 12 luni și diversele combinații de sisteme de transport (transport de suprafață+ metrou +feroviar, transport de suprafață+feroviar, metrou+ feroviar, indiferent de operatorul feroviar).

Cardul de călătorie unic în București a fost un proiect care trebuia implementat acum mulți ani, dar erau mari neînțelegeri între STB și Metrorex după o tentativă eșuată de bilet unic din trecut.

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore și 72 de ore permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

În prima etapă, CFR Călători va vinde doar carduri preîncărcate cu titluri de călătorie de tip orar: abonament metropolitan integrat de 24 ore, respectiv 72 ore, iar celelalte tipuri (valabile 1 lună, 6 luni sau 12 luni, S-M-F, S-F sau M-F) se vând prin punctele de vânzare ale STB și respectiv Metrorex. De asemenea, trenurile CFR Călători spre/dinspre aeroport sunt dotate cu validatoare STB, a transmis CFR Călători într-un comunicat de presă.

Tarife / Prețuri card de călătorie unic – bilet unic București – Ilfov: STB, Metrou, Tren CFR

Titluri de călătorie metropolitane integrate

TITLURI DE CĂLĂTORIE 

 

TARIF (LEI CU TVA) 

SUPRAFAȚĂ-

FEROVIAR (S+F)

TARIF (LEI CU TVA) 

METROU-FEROVIAR (M+F)

TARIF (LEI CU TVA) 

SUPRAFAȚĂ-  METROU-

FEROVIAR (S+M+F)

Abonament metropolitan integrat/24 ore 20 lei
Abonament metropolitan integrat/72 ore 40 lei
Abonament metropolitan integrat/1 lună 140,00 lei 140,00 lei 210,00 lei
Abonament metropolitan integrat/6 luni 800,00 lei 800,00 lei 1.100,00 lei
Abonament metropolitan integrat/12 luni 1.400,00 lei 1.400,00 lei 2.000,00 lei

Bucureştenii sau ilfovenii care fac naveta zilnică spre sau dinspre Mogoşoaia şi Otopeni pot opta pentru abonamentele cu valabilitate 1 lună, 6 luni sau 12 luni ce permit utilizarea trenului pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă, metroul şi transportul public de suprafaţă. Turiştii care ajung în Aeroportul Henri Coandă au la dispoziţie un card de călătorie de 20 de lei valabil 24 ore sau unul de 40 de lei valabil 72 ore, ce oferă accesul complet la tren de la Aeroportul Henri Coandă la stația București Nord și retur, la transportul public de suprafaţă și metrou în București.

Această facilitate este un proiect pilot care pune bazele funcționării primelor bilete și abonamente de transport metropolitan integrate din România, în regiunea București –Ilfov, pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă. Proiectul se derulează sub coordonarea Ministerului Transportului și Infrastructurii și a Primăriei București, cu participarea a patru operatori de transport: STB SA, Metrorex SA, CFR Călători SA și Transferoviar Călători SRL.

Proiectul pilot va fi monitorizat și utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet în alte zone metropolitane din România, mai transmite CFR Călători.

← Close