Categories: News

Carantină obligatorie pentru românii care vor să meargă în Italia

Noi reguli de călătorie pentru românii care merg în Italia. Autoritățile din Italia vor impune carantina obligatorie de cinci zile pentru persoanele care sosesc în țară din alte state UE.

Este vorba inclusiv călătorii care revin, vor fi nevoite să stea în carantină obligatorie timp de cinci zile. Anunțul a fost făcut marţi de surse din Ministerul Sănătăţii italian, conform Reuters.

Orice persoană care provine din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test COVID înaintea plecării și să respecte o carantină de cinci zile. La finalul acestei perioade, va trebui făcut un nou test COVID. Această măsură era deja în vigoare pentru cetățenii din afara UE ajunși în Italia, transmite Agerpres.

Restricțiile se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc în țară, inclusiv cetăţenilor italieni, a spus un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Nu se cunoaște, încă, data exactă de intrare în vigoare a acestei noi restricţii. Se presupune că va fi implementată înainte de Paştele catolic, care începe sâmbătă şi se încheie luni, deoarece în mod tradiţional este o perioadă în care mulți turişti străini călătoresc în Italia, conform Digi24.

Există deja restricţii severe în Italia pentru a limita răspândirea coronavirusului, precum închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării etc.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia.

Restricții și în alte țări europene

Majoritatea țărilor europene au apelat la interdicții de circulație pe timpul nopții pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

În țări precum Austria, Ungaria, Slovacia, Albania și Portugalia restricțiile încep la ora 20. În Spania, Bosnia și Herțegovina, Luxemburg și Cipru interdicția de circulație pe timp de noapte începe la ora 23. În Scoția și Anglia interdicția este totală, fiind zonele unde au fost aplicate cele mai severe măsuri, similar cu Grecia.

În Turcia, restricțiile se aplică de la ora 21:00 și se termină la ora 05:00. Există și un sistem pe grupe de vârstă. Persoanele de peste 65 de ani au voie să părăsească domiciliul în intervalul orar 10:13, iar cei de peste 20 de ani între ora 13:00 și ora 16:00.

Aștefănoaiei Cristiana

Share
Published by
Aștefănoaiei Cristiana

Recent Posts

Otopeni: Aeroportul înseamnă mai mult decât avioane. Este despre oameni!”

Astăzi, 7 aprilie 2021, pe canalele media, dar și în terminalul de pasageri al Aeroportului…

o lună ago

Leonardo: prezență locală solidă și cele mai bune produse în domeniu ce îndeplinesc cerințele elicopterelor militare multirol din România

Leonardo, o companie lideră la nivel mondial în domeniul aerospațial, de apărare  și securitate, se…

2 luni ago

Airbus Helicopters și IAR își extind parteneriatul strategic și pentru elicopterul H145M

Airbus Helicopters și IAR au semnat un acord de Cooperare Industrială în vederea personalizării elicopterului…

2 luni ago

Noua listă galbenă valabilă din 15 martie 2021 la intrarea în România. Certificatele de vaccinare

Din 15 martie 2021 este actualizată lista țărilor din zona galbenă, la care se aplică…

2 luni ago

Wizz Air lansează trei noi rute spre Cluj-Napoca cu Zakynthos și Mykonos, și Iași cu Santorini,

Wizz Air a anunțat astăzi trei noi rute din România către Grecia. Wizz Air va…

2 luni ago

10 destinații spectaculoase pentru concediul din această vară

Vacanțele pot deveni din nou ce au fost până la izbucnirea pandemiei. Țările își redeschid…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.