București în scenariul roșu. Orban: Se închid școlile. Oficial

Adrian, 18 oct.. 2020

București a depășit limita de 3 bolnavi de coronavirus la mia de locuictori, iar conform reglementărilor în vigoare Capitala ar trebui să intre în scenariul roșu. Prefectul Bucureștiului a anunțat că nu se impune ca astăzi, 18 octombrie, să fie convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și că în baza legislației decizia se va lua dupa 48 de ore de constanță în statistică.

Nu se închid școlile în București

UPDATE: Școlile se închid de marți, 20 octombrie.

Școlile nu se vor închide începând de mâine așa cum este anunțat pe anumite rețele de socializare, de asemenea prefectul din București a declarat că va lua în calcul închiderea Capitalei sau măsuri mai drastice, când rata infectării cu Sars Cov 2, va atinge 3.4 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Bucuresti aproape de scenariul rosu si inchiderea scolilor
Bucuresti aproape de scenariul rosu si inchiderea scolilor. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Contactată de Edupedu.ro după ce prefectul Capitalei a declarat că nu va convoca astăzi Comitetul, Monica Anisie a precizat că “dacă nu există o decizie din partea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul doi [adică la fel ca până acum – N.Red.], exact cum este prevăzut în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării. Mâine dimineață la ora 8:00 am convocat la Inspectoratul Școlar al Municipiului București inspectorii școlari de sectoare și inspectorii generali adjuncți pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice în sistem online”, a declarat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

A declarat Ministrul Educației, Monica Anisie referitor la închiderea școlilor în București

Cursele Aeriene și terestre nu se anulează

Chia dacă s-a depășit rata de infectare stabilită de lege, decomandată prefectura București nu a luat vreo decizie prin care să limiteze transportul aerian sau terestru. De asemenenea București nu este carantinat și nici izolat.

Autoritățile spun că luni se vor întruni în Comitetul pentru Situații de Urgență, doar dacă rata de infectare depăsește 3.4 infectări la mia de locuitori.

← Close