Boeing depăşeşte Airbus cu o comandă de 12 miliarde de dolari pentru American Airlines

Adrian, 08 apr.. 2018

American Airlines a plasat o comandă pentru 47 de avioane 787 Boeing Dreamliner, destinate zborurilor pe distanţe lungi, o lovitură pentru ambiţiile grupului aeronautic european Airbus de a-şi extinde vânzările de aeronave în SUA, transmit DPA şi Bloomberg.

De asemenea, American Airlines a anulat comanda pentru 22 de avioane Airbus A350 cu două motoare.

Acordul cu Boeing este evaluat la 12 miliarde de dolari şi include opţiunea achiziţionării a încă 28 de modele 787, a anunţat grupul aeronautic american.

Este a doua oară când Boeing a convins un client al Airbus să renunţe la comandă şi să cumpere modelul 787. Hawaiian Airlines, singurul client al aeronavelor Airbus A330-800, a decis luna trecută să comande în schimb zece modele 787 Dreamliners.

Conform Boeing, până acum au fost comandate 1.350 de avioane 787 Dreamliner.

“A fost o decizie dificilă să alegem între Boeing 787 şi modelele de la Airbus, A350 şi A330neo. În final, am ales 787 Boeing Dreamliner pentru a ne îndeplini obiectivul de simplificare a flotei noastre”, a afirmat Robert Isom, preşedintele American Airlines.

În urma acordului cu Boeing, operatorul aerian îşi va reduce numărul tipurilor de aeronave pe distanţe lungi de la cinci la trei, ceea ce va duce la scăderea costurilor legate de mentenanţă şi pregătirea personalului.

În ultimii ani s-a intensificat concurenţa între giganţii Airbus şi Boeing care în prezent se concentrează pe avioanele din clasa medie, într-un context de creştere a traficului aerian mondial.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close