Avion prăbușit – un avion al forțelor aeriene sud-coreene s-a prăbușit

Andrei Beldiman, 05 apr.. 2018

Un avion al Forțelor aeriene sud-coreene s-a prăbușit în această dimineață. Avion prăbușit – aflați toate detaliile mai jos.

Conform Agerpress un avion F-15K al Forţelor aeriene sud-coreene s-a prăbuşit, joi dimineaţă, într-o zonă muntoasă din sud-estul Coreei de Sud.

Anunțul a fost făcut de către autorităţile locale, citate de Yonhap şi Kyodo.

Avionul revenea la baza aeriană Daegu după efectuarea unei operaţiuni, când s-a prăbuşit în apropierea oraşului Chilgok, la circa 300 kilometri sud-est de capitala Seul. La bordul avionului se afla un echipaj format din două persoane.

Aproximativ 50 de pompieri au fost trimiși la locul incidentului. Cu toate acestea operaţiunile de căutare şi salvare sunt îngreunate din cauza ceții dese.

Aparatul de zbor făcea parte din unul dintre cele 60 de avioane F-15K ale Forţelor aeriene sud-coreene. El se afla în funcţiune din anul 2005.

Acesta este primul asemenea incident din Coreea de Sud după ce un avion militar F-16D a căzut, în martie 2016, într-o zonă situată tot în sud-estul ţării. Pilotul şi copilotul au reuşit să se salveze.

De asemenea, conform Agerpres, un avion militar, de tip F-16 US Air Force, s-a prăbușit miercuri în apropierea orașului Las Vegas, Statele Unite ale Americii.

Acesta este al treilea incident de acest gen în două zile pentru armata americană, transmite AFP.

“Un F-16 de la baza aeriană Nellis (Nevada) s-a prăbuşit în jurul orei 10:30 (17:30 GMT) în cursul unui antrenament de rutină la centrul de testare Nevada.”, a indicat US Air Force într-un comunicat.

Starea de sănătate a pilotului “nu este cunoscută”, precizează comunicatul.

Marţi, la ora 14,35 (21,35 GMT), un elicopter “Super Stallion” al Marinei s-a prăbuşit în California, într-un exerciţiu de rutină. Acesta s-a prăbușit în apropiere de micuţa localitate El Centro, în vecinătatea frontierei mexicane, potrivit unui comunicat al marinei americane.

Cei patru membri ai echipajului elicopterului au murit în accident, fiind deschisă o anchetă.

În aceeaşi zi, un avion de vânătoare Harrier AV-8B al US Navy s-a prăbuşit la ora locală 16:00 (13:00 GMT) puţin după decolarea de pe aeroportul din Djibouti, în apropiere de Camp Lemonnier, bază militară americană pe continentul african.

Citiți și:

← Close