Avioanele germane de luptă – victimele problemelor tehnice

Andrei Beldiman, 02 mai. 2018

Avioanele de luptă germane nu sunt pregătite. Doar 4 dintre acestea sunt gata de luptă. Care este cauza?

Doar patru din cele 128 de avioane Eurofighter ale armatei germane sunt gata de luptă. Restul de aeronave au întâmpinat probleme tehnice la sistemul defensiv cu care sunt echipate.

Problemele tehnice ale sistemului defensiv cu care este echipat acest model sunt principala cauză pentru care avioanele germane de luptă nu sunt gata să servească scopului pentru acre au fost create. Informațiile au fost relatate miercuri, 02 mai, de către revista germană Spiegel Online, citată de DPA.

Tehnicienii sunt îngrijoraţi după ce au observat o scurgere a lichidului de răcire pe o carcasă pentru senzori.

Mai multe surse au declarat pentru Spiegel că doar în jur de 10 avioane Eurofighter sunt autorizate să zboare. informează Agerpres.

În plus, deoarece forţele aeriene dispun doar de stocuri reduse de armament pentru Eurofighter, doar patru dintre aceste avioane de luptă sunt disponibile în prezent pentru misiuni reale, notează Spiegel, citând date militare.

Citiți și despre un incident aviatic al companiei aeriene Germania. Un motor a fost oprit brusc în zbor.

Deficienţa pregătirii militare ar putea compromite capacitatea Germaniei de a-şi îndeplini promisiunile faţă de alianţa militară NATO, potrivit revistei germane.

Bundeswehr (armata germană) a confirmat pentru Spiegel problemele tehnice, dar a refuzat să furnizeze cifre concrete, deoarece problema este clasificată ca secretă. Un purtător de cuvânt a declarat că se caută o soluţie.

Berlinul s-a angajat să asigure un total de 82 de avioane de luptă pentru situaţii de criză.

Franța și Germania au semnat joi, 26 aprilie, la Berlin, un acord privind lansarea unui avion de luptă comun. Şefa apărării franceze, Florence Parly, şi omoloaga sa germană, Ursula von der Leyen, au semnat un acord privind lansarea proiectului viitorului avion de luptă franco-german, cu un rol de „lider” pentru Franţa, relatează AFP.

← Close