Aterizare de urgență pe Aeroportul din Brisbane, cel puțin 3 răniți

Andrei Beldiman, 23 iun.. 2018

Un avion al companiei aeriene Tiger Air a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul din Brisbane, Australia.

Echipajul de zbor a luat decizia de a ateriza de urgență după ce cabina s-a umplut de fum.

Aeronava Tiger Air efectua zbura pe ruta Sydney – Cairns, Australia. Incidentul a avut loc în timpul după amiezii de 21 iunie 2018. Pasagerii aflați la bordul avionului au raportat miros de ars.

Pilotul a deviat de la ruta inițială, la aproximativ o oră de la decolare. În jurul orei 15:00 avionul a aterizat în orașul Brisbane. Echipele de intervenție au fost pregătite să intervină.

Citiți și VIDEO. Incident la bordul unei aeronave. Modul în care sunt forțați pasagerii să coboare este surprinzător

Trei pasageri au fost transportați la Spitalul Royal Brisbane pentru a fi ținuți sub observație medicală, conform Ambulanței din Queensland. Cele 3 persoane au inhalat prea mult fum în timp ce se aflau la bordul aeronavei.

Echipajele de pompieri și ingineri investighează cauzele care au dus la producerea incidentului.

Un reprezentant al companiei Tigerair a declarat pentru Daily Mail Australia că zborul TT680 a aterizat în condiții de siguranță, fără ca vreun incident să aibă loc.

“Conform procedurilor standard Căpitanul a luat decizia de a devia zborul către Brisbane ca o măsură preventivă, după ce mirosul suspect a fost resimțit în cabina de zbor. Aeronava a fost întâmpinată de către echipajele de urgență ca o măsură de precauție și toți pasagerii și membrii echipajului sunt în siguranță. Inginerii investighează în acest moment potențiala cauză. Toți pasagerii vor zbura către destinația finală la bordul altor zboruri care vor fi disponibile cât se poate de curând.”

Citiți și Incident aviatic. Fum la bordul unui avion, iar o persoană a fost spitalizată

Reprezentantul companiei aeriene a adăugat că siguranța pasagerilor și a echipajului de zbor a rămas mereu prioritatea numărul 1.

Toți membrii echipajului vor trece printr-un control medical.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close