News

Atenționare de călătorie pentru Republica Guatemala

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Guatemala în urma izbucnirii dezastruoase a Vulcanului Fuego.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Guatemala că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale privind puternica erupţie din 3 iunie a Vulcanului de Foc, aeroportul internaţional “La Aurora” a fost închis până când autoritatea aviatică naţională va considera că zborurile vor putea fi reluate în condiţii de maximă securitate.

Preşedintele guatemalez Jimmy Morales a decretat stare de calamitate în cele trei departamente afectate de vulcan – aflat la aproximativ 40 km de capitală – Escuintla în sud, Sacatepequez şi Chimaltenango în vest.

Gradul de alertă este menţinut la nivel roşu (maxim), precizează MAE într-un comunicat remis luni.

Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare. În cazul în care se află în această ţară ei sunt sfătuiți să respecte cu stricteţe instrucţiunile oferite de Protecţia Civilă guatemaleză. De asemenea este nevoie pentru ei să se informeze în permanenţă cu privire la actualizările oferite de Institutul local de Seismologie, Vulcanologie şi Meteorologie.

Citiți și despre erupția unui vulcan în Guatemala. Traficul aerian este afectat. Milioane de persoane evacuate.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

Aceasta asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României pentru Republica Guatemala şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în cazul în care situaţia se va agrava, informează Agerpres.

Citiți și despre cod roșu pentru aviație – erupție a unui vulcan în Indonezia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico: +525552800447 şi +525552801869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Mexic: +525538833072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://mexico.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Trebuie să joci constant la cazinouri pentru avea câștiguri financiare?

Majoritatea iubitorilor de jocuri de noroc joacă ocazional și fac acest lucru pentru distracție. Sunt…

3 săptămâni ago

Cum sa repari un televizor care nu se mai aprinde?

La un moment dat în viețile noastre de vizionare la televizor, cu toții ne-am confruntat…

4 săptămâni ago

Legende și mituri germane: Povești din folclorul și mitologia germană

Germania, țara cu o bogată moștenire culturală. Nu este renumită doar pentru peisajele sale idilice…

2 luni ago

Aspecte despre blackjack pe care trebuie să le cunoști daca ești începător

Probabil că toată lumea a auzit despre blackjack. Acest joc este disponibil la toate cazinourile…

2 luni ago

Accesorizează-ți Mașina cu Store365 – Calitate și Diversitate la un Click Distanță

Store365 reprezintă destinația supremă pentru orice șofer care caută să își accesorizeze mașina. Cu o…

2 luni ago

8 activități distractive pretabile pentru vacanța de iarnă

8 activități distractive pretabile pentru vacanța de iarnă   Mai sunt puține zile până la…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.