News

Atenționare de călătorie pentru Republica Guatemala

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Guatemala în urma izbucnirii dezastruoase a Vulcanului Fuego.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Guatemala că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale privind puternica erupţie din 3 iunie a Vulcanului de Foc, aeroportul internaţional „La Aurora” a fost închis până când autoritatea aviatică naţională va considera că zborurile vor putea fi reluate în condiţii de maximă securitate.

Preşedintele guatemalez Jimmy Morales a decretat stare de calamitate în cele trei departamente afectate de vulcan – aflat la aproximativ 40 km de capitală – Escuintla în sud, Sacatepequez şi Chimaltenango în vest.

Gradul de alertă este menţinut la nivel roşu (maxim), precizează MAE într-un comunicat remis luni.

Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare. În cazul în care se află în această ţară ei sunt sfătuiți să respecte cu stricteţe instrucţiunile oferite de Protecţia Civilă guatemaleză. De asemenea este nevoie pentru ei să se informeze în permanenţă cu privire la actualizările oferite de Institutul local de Seismologie, Vulcanologie şi Meteorologie.

Citiți și despre erupția unui vulcan în Guatemala. Traficul aerian este afectat. Milioane de persoane evacuate.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

Aceasta asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României pentru Republica Guatemala şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în cazul în care situaţia se va agrava, informează Agerpres.

Citiți și despre cod roșu pentru aviație – erupție a unui vulcan în Indonezia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ciudad de Mexico: +525552800447 şi +525552801869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Mexic: +525538833072.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://mexico.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Agentii Imobiliare Iasi – Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui sa urmaresti cand cauti o agentie imobiliara?

Agentii Imobiliare Iasi - Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui…

5 ore ago

Anunt Ziar Acte Pierdute – cum sa declari pierdere usor si fara batai de cap!

Anunt Ziar Acte Pierdute Ce să faci când pierzi acte importante Pierzi acte oficiale? Iată…

o zi ago

OKalba Turbo – Servicii Profesionale pentru Performanța Maximă a Mașinii Tale

La OKalba Turbo, suntem dedicați să menținem mașina ta în cea mai bună formă. Oferim…

2 luni ago

FBI avertizează oamenii să nu folosească stațiile publice de încărcare a telefoanelor

În ultimul timp, FBI-ul a emis o avertizare importantă pentru consumatori: evitați utilizarea stațiilor publice…

2 luni ago

Scandalul din Aeroportul din Cluj-Napoca: Pasageri lăsați în urmă și acuzații de neglijență

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a fost martorul unui incident tulburător în care mai mulți pasageri…

2 luni ago

Cum să alegeți toaleta ecologică potrivită pentru nevoile dumneavoastră

Atunci când vine vorba de alegerea unei toalete ecologice, există o varietate de opțiuni disponibile…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.