Categories: News

Ar putea fi anunțat noul avion Boeing 797 la Farnborough?

Câteva noi informații indică faptul că noul avion Boeing 797 ar putea fi prezentat în cadrul Show-ului Aviatic 2018 de la Farnborough, Marea Britanie.

Ihssane Mounir, Vice Președintele departamentului Vânzări Comerciale și Marketing, din cadrul companiei Boeing a refuzat să facă publică data oficială pentru lansarea noii aeronave.

Unii pasionați ai aviației speră ca avionul 797 să fie prezentat în cadrul evenimentului ce va avea loc pe 16 iulie 2018.

Deja supranumit “Boeing 797” sau “New Midsize Airplane” de către media, va fi un rival direct pentru avioanele A321LR și A330 ale companiei Airbus.

Câteva indicii sugerează faptul că noul avion ar putea fi prezentat publicului într-un viitor apropiat. De exemplu, Safran și Boeing au anunțat recent că-și vor uni forțele pentru dezvoltarea noilor unități auxiliare de putere (APU). Dacă nu este legată în mod oficial de noul Boeing 797, cu siguranță arată că se întâmplă ceva în spatele ușilor închise.

Citiți și Noul avion supersonic Boeing va parcurge distanța Australia – Europa în 5 ore

Și ar părea strategic să anunțe acest nou avion în viitorul apropiat, deoarece Airbus a început să arate capacitatea modelului său A321LR.

Airbus A321LR este un avion cu un singur culoar, proiectat pentru călătorii pe distanțe lungi.

Avionul deja a dovedit că este capabil să traverseze Atlanticul. În plus a stabilit un nou record pentru familia A320 prin zborul direct din Toulouse-Blasiac în Seychelles, în doar unsprezece ore. Livrările acestui nou model ar trebui să înceapă la sfârșitul anului 2018 și mai mult de o sută de avioane sunt deja vândute.

Citiți și IAG lansează o nouă companie aeriană low-budget cu baza în Viena

Airbus este deja pregătit să treacă la un nou nivel dacă Boeing va lansa 797. Pe 18 iunie 2018, Reuters a informat că o versiune îmbunătățită a aeronavei A321XLR, a fost deja studiată. Bjorn Kjos, CEO-ul Norwegian, și-a anunțat rapid interesul pentru acest model, în timpul Forumului Air France.

Ihssane Mounir estimează că în următorii douăzeci de ani vor fi necesare cel puțin 4.000 – 5.000 de avioane în segmentul 220 – 270 de locuri, în special pe piața asiatică. De asemenea a adăugat că noul avion Boeing 797 poate fi lansat în 2025.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Tehnologii inovative în construcții: Eficientizarea lucrărilor cu echipamente moderne

Într-o lume unde schimbările constante definesc realitatea noastră, tehnologia stă la baza progresului și eficienței…

o zi ago

Explorând inima Transilvaniei: Un ghid cultural și de aventură

În inima României se ascunde o regiune plină de istorie și mister - Transilvania. Faimoasă…

2 săptămâni ago

Călătorește în Germania la prețuri convenabile

În ultimii ani, călătoriile internaționale au devenit din ce în ce mai accesibile, permițând oamenilor…

o lună ago

De Ce Este Călătoria cu Microbuzul între Germania și România O Experiență Unică?

Într-o lume în care viteza și eficiența domină adesea modul în care călătorim, a alege…

o lună ago

Trebuie să joci constant la cazinouri pentru a avea câștiguri financiare?

Majoritatea iubitorilor de jocuri de noroc joacă ocazional și fac acest lucru pentru distracție. Sunt…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.