Aplicația care îți măsoară bagajul de mână pentru zborurile cu avionul

Adrian, 14 mart.. 2019

Călătorii își pot măsura bagajul de mână, asigurându-se că acesta nu depășește dimensiunile maxime impuse de diferitele companii aeriene cu ajutorul noii funcționalități a aplicației momondo.

Motorul de căutare pentru hoteluri și călătorii momondo.ro a lansat o nouă inovație pentru a face din călătorii experiențe încă și mai ușor realizabile. Pentru că regulile referitoare la dimensiunea bagajului de mână diferă de la o companie la alta, momondo s-a folosit de cea mai nouă tehnologie privind realitatea augmentată pentru a crea Smart Baggage. Această funcționalitate a fost dezvoltată în interiorul aplicației și îi ajută pe călători să verifice dacă bagajul lor de mână va fi acceptat de către compania aeriană cu care plănuiesc să zboare.

„Tot mai mulți români aleg să călătorească în Europa, și chiar mai departe de granițele ei, având cu ei doar bagajul de mână. În același timp, companiile aeriene au reguli diferite în privința dimensiunilor bagajului permis în cabină. Ne-am dorit să putem oferi o metodă rapidă, ușoară și transparentă prin care călătorii să își poată măsura bagajul și afla dacă îl pot folosi în următorul lor zbor”, spune Pernille Trolle Brøgaard, director al departamentului de management de produs în cadrul momondo.

„Am inventat acest instrument în timpul așa-numitei săptămâni SWAT – un concurs de tehnologie orientat spre design și dezvoltare – și ne bucurăm că acum putem să oferim utilizatorilor rezultatul final. Smart Baggage este distractiv și ușor de folosit, dar, cel mai important, este util călătorilor și simplifică întregul proces pentru ca ei să se relaxeze și să se bucure de călătorie.”

Cum funcționează Smart Baggage

Pentru a-și măsura bagajul de mână, călătorii trebuie să deschidă aplicația momondo și să acceseze funcția care îi ajută să scaneze bagajul. Scanarea se realizează deplasând camera în jurul obiectului pentru a-i identifica dimensiunile. Smart Baggage folosește tehnologia AR pentru a măsura suprafața în mod rapid (lungimea, lățimea, înălțimea, dar și proeminențele), comparând-o cu dimensiunile impuse de compania aeriană. În felul acesta, călătorii pot afla dinainte dacă le este permisă transportarea bagajului în cabină.

Află de aici mai multe detalii despre cum funcționează Smart Baggage, descarcă aplicația pentru iOS sau Android și verifică-ți dimensiunea bagajului de mână acum.
Această funcționalitate este momentan disponibilă în aplicația momondo pentru următoarele dispozitive: iPhone SE și cele mai recente modele, începând cu 6s, iPad Pro (9.7, 10.5 sau 12.9) prima și a doua generație, iPad (2017) și pentru dispozitivele Android susținute de ARCord.

← Close