Alertă de evacuare pe Aeroportul din Dublin. Sute de oameni confuzi

Andrei Beldiman, 01 iun.. 2018

Sistemele de alarmă au anunțat o alertă de evacuare pe Aeroportul din Dublin în dimineața zilei de 1 iunie 2018.

Avertizările sonore care anunțau evacuarea de pe Aeroportul din Dublin au provocat panică și confuzie în rândul celor aflați pe aeroport.

Sute de oameni aflați în terminalul numărul 1 au devenit confuzi când alarmele au început să sune, la puțin timp după ora 06:30 (ora locală a Irlandei).

Pasagerii au postat pe platformele de social media clipuri ale incidentului. Un clip arată cum sute de persoane aflate în aeroport stau în picioare neștiind cum să reacționeze.

Pasagerul Rob Jones a postat pe Twitter: “Evacuation in Dublin Airport T1 complete chaos.” (Evacuare pe Aeroportul din Dublin T1 haos complet)

Citiți și despre un incendiu în parcul de distracții Europa Park, 7 răniți, 25.000 persoane evacuate.

Un alt pasager, Neil Hill, a spus : “Alarms going off in Dublin Airport saying to evacuate. Nobody moving, not even staff look bothered. Nice if someone announced what’s happening.”(Alarmele de pe Aeroportul din Dublin îndeamnă la evacuare. Nimeni nu se mișcă, nici personalul nu pare îngrijorat. Ar fi frumos ca cineva să informeze despre ce se întâmplă.)

Reprezentanții aeroportului au anunțat într-un final că este o alarmă falsă și că pasagerii nu au de ce să se îngrijoreze.

Au adăugat că a fost vorba despre o eroare a sistemului în zona porților Pier 1 din aeroport.

A fost adăugat că sistemul este blocat pe modul de evacuare. Inginerii investighează.

Citiți și despre un incendiu în hotel. Turiștii cuprinși de panică încearcă să se salveze.

Anul trecut Aeroportul Dublin a fost evacuat după ce un incendiu a pornit într-unul dintre birourile acestuia. Într-o declarație către publicația The Independent la acel moment, reprezentanții aeroportului au spus: “Stația de la poarta de îmbarcare Pier 3 a fost temporar evacuată la ora 9.30 dimineața din cauza unui incendiu mic într-un birou separat de zonele publice. Focul a fost stins rapid și nimeni nu a fost rănit, ca măsură de precauție, screening-ul de securitate a fost suspendat pentru aproximativ 12 minute în Terminal 1.”

← Close