Ajungeți mai repede la Aeroportul Henri Coandă cu trenul

Andrei Beldiman, 20 iun.. 2018

Pasagerii care vor să ajungă în timp rapid la Aeroportul Henri Coandă cu trenul au parte de vești bune.

Lucrările de racordare a liniei Bucureşti Nord – Urziceni la podul de cale ferată care supratraversează DN1A au fost finalizate.

Circulaţia trenurilor spre Urziceni – Slobozia – Buzău va fi reluată pe linia directă, prin Mogoşoaia, a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

De asemenea CFR Infrastrucura a postat pe pagina oficială de Facebook fotografii de la podul de la Mogoșoaia.

Conform sursei citate, primele trei trenuri de călători spre Urziceni, cu staţionare la PO Aeroport, vor circula începând din data de 20 iunie 2018 pe ruta directă Bucureşti Nord – Mogoşoaia – PO Aeroport – Urziceni – Slobozia – Buzău.

Citiți și Greva aeriană din Franța a fost suspendată

Totodată, până la sfârşitul lunii, operatorul naţional de transport feroviar de călători precizează că va reintroduce pe traseul direct şi celelalte trenuri care asigură legătura între Bucureşti şi Urziceni.

Durata călătoriei între Gara de Nord şi PO Aeroport va fi de 23 de minute.

În plus, CFR notează că, odată cu finalizarea acestor lucrări, legătura pe calea ferată spre şi dinspre Aeroport pentru trenurile Interregio (IR), înscrise în circulaţie de operatorul naţional CFR Călători, pe ruta directă Bucureşti Nord – Mogoşoaia – PO Aeroport – Urziceni se va realiza pe un traseu mai scurt cu 7 km.

Citiți și Redeschiderea pistei 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă

Lucrări de racordare a liniei 700 Bucuresti Nord – Urziceni la podul CF de la Mogosoaia, km 1+150, în zona de supratraversare a DN1A, au fost executate de SC WIEBE ROMANIA SRL.

Din păcate, o legătură feroviară între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă rămâne un plan de domeniul viitorului.

În luna septembrie a anului 2014 Bucureştiul a primit cu onoare dreptul de a găzdui patru meciuri la turneul final european EURO 2020.

Anii au trecut, guvernele şi primarii s-au schimbat însă situaţia a rămas la fel.
Autostrada A3 nu va fi finalizată la timp, legătura aeroportului de oraş printr-o linie de cale ferată nu se va realiza, iar din cele 4 stadioane, doar 3, teoretic, sunt „în grafic”.

← Close