Aeroporturile din SUA vor lansa scanarea facială în loc de carte de îmbarcare

Andrei Beldiman, 25 iun.. 2018

În doar câțiva ani americanii vor avea oportunitatea de a se prezenta la aeroport doar cu bagajul. Până în 2020 scanarea facială va fi modalitatea de îmbarcare.

Până în 2020, americanii vor putea să călătorească cu avionul fără documente.

Acest lucru va fi posibil grație inovațiilor tehnologice majore în privința procedurile de securitate. Acestea au început deja să fie puse în aplicare la frontierele aeroporturilor din întreaga țară.

Sursa: Technology – Raging Topics

Citiți și Un nou terminal la Aeroportul Otopeni – investiție de 1 miliard de euro

Doisprezece aeroporturi americane testează acest nou proces de securitate la porțile de plecare. Săptămâna trecută Aeroportul Internațional Orlando a fost primul aeroport din țară care a pus pe deplin în aplicare un program de intrare și ieșire care utilizează tehnici de recunoaștere facială în loc de hârtie sau documente digitale pentru a procesa toți călătorii internaționali.

Airlines for America, care pledează pentru companiile aeriene din S.U.A., a declarat că a lucrat cu guvernul la proiect și susține recunoașterea facială.

Acum cinci ani, a fost lansat programul Global Entry, care permite călătorilor cu risc scăzut, să treacă printr-o examinare rapidă de securitate la întoarcerea lor în Statele Unite. Următorul pas este evitarea cozilor la ghișeele de control al pasapoartelor prin introducerea unor chioșcuri speciale unde pasagerii pot intra în țară printr-un proces de recunoaștere a aspectului feței. Scanerele vor fi conectate la baze de date unde se vor afla fotografii adunate din toate sistemele online.

Citiți și Pista 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost redeschisă

Aproximativ 500.000 de pasageri au trecut prin sistem înainte de lansarea de joi pe aeroportul MCO din Orlando, care este al 11-lea cel mai aglomerat din țară.

Sistemul de recunoaștere facială este în prezent utilizat la 30 de puncte de plecare internaționale ale aeroportului și puncte de control. Autoritatea de Aviație Greater Orlando a alocat 4 milioane de dolari pentru a menține proiectul în viitorul apropiat.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close