Aeronavele americane sunt supuse unor noi condiții pentru a survola Rusia

Andrei Beldiman, 18 apr.. 2018

Aeronavele americane, comerciale și de marfă, ar putea fi obligate să ocolească Rusia.

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a anunţat marţi că discută cu companiile aeriene despre expirarea acordului cu autoritatea aeronautică civilă rusă.

Discuțiile au avut loc la miezul nopţii (GMT), informează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, a declarat că Departamentul de Stat nu doreşte perturbări în transportul aerian. De aceea încearcă să obţină un „aranjament funcţional” după ce guvernul rus a anulat o întâlnire care trebuia să aibă loc zilele trecute la Washington pentru reînnoirea acordului, informează Agerpres.

Potrivit Reuters, companiile aeriene studiază deja posibilitatea unor rute care să nu treacă prin spaţiul aerian al Rusiei.

Situația se pare că a ajuns la o nouă concluzie în timpul ultimelor ore.

Liniile aeriene din Statele Unite ale Americii au anunţat că au fost informate de Departamentul de Stat de la Washington că zborurile comerciale americane pot survola în continuare Rusia, transmite Reuters.

Departamentul de Stat a confirmat că Rusia a prelungit permisiunea de survol pentru aeronavele de pasageri şi de marfă până le 20 aprilie.

Acordul Statelor Unite cu autoritatea aeronautică civilă rusă a expirat cu un minut înainte de miezul nopţii. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, declarase deja că ambasadorul SUA la Moscova, John Huntsman, depune eforturi pentru a evita un blocaj. Companiile aeriene studiau deja rute care să nu treacă prin spaţiul aerian al Rusiei. Aceasta este calea cea mai economică pentru legăturile cu o mare parte din Asia.

Citiți și despre:

← Close