160 de români blocați în Bologna. Avionul Wizz Air nu a mai apărut

Andrei Beldiman, 16 mai. 2018

160 de români au rămas blocaţi pe aeroportul din Bologna după ce aeronava companiei Wizz Air nu a mai apărut.

Angajaţii aeroportului le-au comunicat pasagerilor stupefiați că trebuie să se descurce pe cont propriu.

Clipe dramatice pe aeroportul din Bologna. 160 de pasageri români s-au trezit într-o situație inedită și îngrijorătoare. Avionul cu care trebuiau să zboare acasă nu a mai apărut. Cu toate că aceștia au plătit biletele și așteptau cursa, aceasta a fost anulată. Mai mult, angajații aeroportului le-au spus să-și găsească singuri o soluție pentru a ajunge în România.

ACTUALIZARE, 16 mai, ora 15:23

Compania Wizz Air și-a cerut scuze oficial față de pasagerii blocați pe aeroportul din Bologna. Aceștia au primit bonuri de mâncare și cazare gratuită. Ei pot schimba biletele cu altele pentru curse către România, fără taxe suplimentare sau pot primi discounturi pentru alte curse. 

 

Citiți și despre bilete de avion ieftine. Vizitați Dubai, Paris și Larnaca cu prețuri de la 39 ron.

Cursa trebuia să decoleze în decursul serii de 15 mai, la ora 21:30, către Iași. Autoritatile de pe Aeroportul din Bologna au amânat inițial zborul cu o oră. După ce au așteptat o nouă veste, cei 160 de pasageri au fost anunțați că trebuie să iasă din aeroport.

Scandalul și revolta au izbucnit în rândul pasagerilor. Compania Wizz Air, al cărui zbor a fost anulat, s-a ocupat de transferul acestora la un hotel. Evenimentul a avut loc abia în jurul orei 3 dimineața.

“Consulatul General al României la Bologna și Ambasada României la Budapesta urmăresc îndeaproape evenimentele care au afectat programul cursei companiei Wizzair pe ruta Iași-Bologna și retur, în noaptea de 15 spre 16 mai 2018.

Imediat după semnalarea situației, cele două reprezentanțe diplomatice au contactat, în regim de urgenţă, compania aeriană, în vederea identificării unor soluţii şi pentru a verifica situaţia pasagerilor de cetăţenie română.”

Citiți și despre un incident aviatic. Copilotul avionului a fost aspirat în afara avionului.

“Conform informațiilor obținute de Ambasada României la Budapesta, aeronava companiei care asigura transportul pasagerilor pe ruta Iași-Bologna a efectuat o escală neprogramată pe aeroportul din Budapesta. Ulterior, aeronava și-a continuat zborul către orașul Verona, pasagerii urmând a fi transportați cu autocarul spre destinația finală, Bologna.

În schimb, din cauza unor defecțiuni tehnice, cursa retur pe ruta Bologna-Iași a fost anulată.

În aceste condiții, o echipă consulară din cadrul Consulatului General al României la Bologna s-a deplasat la aeroport în cursul nopții, precum și în dimineața zilei de 16 mai, pentru a oferi în toată această perioadă asistență consulară și a se asigura că drepturile pasagerilor sunt respectate. La acest moment se oferă în continuare asistență consulară grupului de cetățeni români care se află în prezent în aeroport, întrucât nu au optat pentru soluțiile alternative propuse de compania aeriană.

În dialogul cu compania aeriană, reprezentanții oficiului consular s-au asigurat că pasagerii vor beneficia de cazare și transport către hotel. De asemenea aceștia vor avea opțiunea de a fi redirecționați către alte zboruri cu aceeași destinație.

Consulatul General al României la Bologna și Ambasada României la Budapesta monitorizează cu prioritate situația și menţin contactul neîntrerupt atât cu reprezentanții companiei aeriene, cât şi cu cetățenii români, acordând asistență consulară, în limita competențelor legale”, precizează Ministerul de Externe într-un comunicat transmis RomaniaTV.net.

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close