TAROM a repatriat 32 de români din Siria și Liban

Adrian, 31 mai. 2020

O cursă Tarom București – Beirut și retur s-a deplasat pentru a repatria 32 de cetățeni români aflați în Siria și Liban. Cursa de repatriere a fost la cererea Ministerului de Externe.

TAROM a repatriat 21 cetățeni din Liban și 21 de români din Siria

Misterul de Externe a anunțat că s-a reușit repatrierea cu succes a celor 32 de cetățeni români.

„Cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Damasc şi al Ambasadei României la Beirut, a întreprins demersuri pe lângă autorităţile competente din cele două state pentru obţinerea aprobărilor necesare şi facilitarea transportului pe cale rutieră a cetăţenilor români aflaţi în Republica Arabă Siriană către Republica Liban în vederea îmbarcării pe această cursă aeriană”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

SURSA: MAE

MAE: 470 de români, repatriați din Spania, Belgia, Irak și Regatul Țărilor de Jos, vineri

Ministerul de Externe a anunțat că, vineri, au fost repatriați 470 de cetățeni români din Spania, Belgia, Irak și Regatul Țărilor de Jos, care au fost afectați de măsurile de restrângere a zborurilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a fost facilitată revenirea în țară a 277 de cetățeni români din Spania (pe ruta București-Madrid-București, respectiv București-Barcelona-București), a 14 cetățeni români din Irak (pe ruta București-Erbil–București) și a 179 cetățeni români din Regatul Belgiei și Regatul Țărilor de Jos (pe ruta București-Bruxelles-Amsterdam-București).

← Close