Sute de mii de pasageri au zburat dintr-unul dintre cele mai mari orașe din România

Andrei Beldiman, 13 apr.. 2018

Sute de mii de pasageri au zburat cu avionul de pe Aeroportul Internaţional Timişoara, în primul trimestru al anului.

Circa 365.000 de pasageri au zburat cu avionul de pe Aeroportul Internaţional Timişoara.

Numărul de pasageri care au călătorit cu avionul din Timişoara a ajuns, în primele trei luni ale anului, la 364.982. Este în creştere cu 2,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional Timişoara, remis vineri AGERPRES.

În acelaşi interval, au fost înregistrate 4.284 de aeronave care au aterizat sau decolat de la Timişoara. Acest număr este echivalentul unei creşteri a numărului de zboruri de 2,6% în comparaţie cu primele trei luni ale anului trecut.

În perioada ianuarie – martie 2018, majoritatea clienților înregistraţi au călătorit spre anumite destinații din Europa.

Cei mai mulţi pasageri au ales să călătorească spre sau dinspre Bucureşti, Londra, Munchen şi Bergamo.

În ceea ce priveşte traficul aerian de mărfuri, s-a înregistrat o creştere de 53,7% în primul trimestru. Au fost transportate 1.464 de tone de marfă.

Începând cu programul de vară, la Aeroportul Internaţional Timişoara au fost suplimentate frecvenţele pentru cinci destinaţii. Acestea sunt Memmingen, de la 2 la 3 zboruri pe săptămână, Valencia, de la una la două curse pe săptămână), Tel Aviv, de la două la 3 curse pe săptămână), Dortmund, de la două la 3 curse pe săptămână) şi Bologna, de la două la 3 curse pe săptămână.

Totodată, companiile aeriene au decis să nu mai includă în programul de vară destinaţiile Berlin, Dusseldorf – Weeze şi Eindhoven, cu plecare din Timişoara.

Compania aeriană TAROM a introdus destinaţiile Iaşi, câte 4 curse săptămânale, şi Cluj, 3 curse pe săptămână. Acestea sunt adăugate celor 26 de curse existente spre și dinspre Bucureşti. Începând cu luna iunie, compania aeriană Blue Air va introduce destinaţia Constanţa, cu 3 zboruri pe săptămână.

Conform sursei citate, sezonul estival va debuta pe 25 mai. Atunci va fi dat startul primelor curse charter. Astfel, în această vară sunt programate zboruri spre Turcia, Antalya, cu 6 curse pe săptămână, şi insulele greceşti, Heraklion – Creta, două curse săptămânale, respectiv Zakynthos, cu o cursă pe săptămână.

Citiți și despre:

← Close