Review AIR SIAL: Karachi – Islamabad (Pakistan) cu AIRBUS A320

Adrian, 05 ian.. 2022

Pakistan este în plin proces de reconstrucție și deși pentru mulți oameni poate părea o țară periculoasă există mulți turiști care vizitează țara. Pe urmele lor au luat-o și vlogg-eri de travel care fac review-uri la companiile aeriene, hoteluri, transportul cu trenul și alte servicii / locuri care arată celor care plănuiesc o călătorie în Pakista o serie din avantaje și dezvantaje.

De departe majoritatea vloggerilor care postează frecvent pe Youtube sunt de părere că oamenii din Pakistan sunt extrem de amabili și foarte deschiși, contrar unor păreri poate făcute doar din prisma celor întâmplate acolo.

Astăzi am selecționat un review realizat de celebrul vlogger de aviație și transport, Josh Cahill, care are o numeroasă comunitate pe canalul său de Youtube și care a testat serviciile companiei aeriene Air Sial.

Ruta aleasă de Josh Cahill a fost Karachi – Islamabad cu Air Sial, a treia companie privată din Pakistan. Noua linie aeriană își dorește să schimbe percepția călătorilor despre aviația din Pakistan, a fost fondată de niște oameni de afaceri locali, iar operațiunile acesteia au început în decembrie 2020.

Review Air Sial pe ruta Karachi – Islamabad (Pakistan)

Air Sial Airbus A320-200
Air Sial Airbus A320-200

Informații pe scurt despre zbor și rută:

  • COMPANIE: AIR SIAL (privată)
  • RUTĂ: KARACHI – ISLAMABAD (rută internă în Pakistan)
  • Aeronavă: AIRBUS A320 – 200
  • DATĂ ZBOR: APRILIE 2021
  • DURATĂ ZBOR: 2 ore și 0 minute
  • Preț bilet: 17200 rupie pakistaneză (monedă locală) adică – aproximativ 96 de dolari americani, 85 de euro, lei: 422 lei
  • Clasă zbor: Economic / Economy
  • Configurație avion: 180 de locuri / Clasă: Full Economy / Configurație rânduri: 3-3 (stânga – dreapta)
  • AUTOR: Josh Cahill
  • Service în cabină: Limitat fară mâncare / doar apă din cauza restricțiilor

Air Sial este a treia companie de linie privată lansată în Pakistan. Primul zbor a avut loc în 9 decembrie 2020, iar de atunci operază regulat zboruri locale în Pakistan. Josh Cahill a urcat în aprilie 2021 la bordul aeronavei AIR SIAL AIRBUS A320 – 200 pe un o rută internă și a prezentat un review video, principalele sale păreri și experiențe enumerate mai jos.

Karachi – Islamabad (Pakistan) cu Air Sial

Josh Cahill a zburat cu Air Sial din orașul Karachi, unul din principalele noduri aeriene și comerciale din Pakistan către capitala țării Islamabad. Durata zborului a fost de 2 ore, iar decolarea și aterizate s-au făcut la timp. Josh mărturisește că este primul zbor ON TIME din Pakistan pentru că până acum toate zborurile în această țară au avut întârzieri de 3-4 ore.

Vedere deasupra orașului Karachi din Pakistan
Vedere deasupra orașului Karachi din Pakistan. Foto: Josh Cahill / Youtube

Nu este cunoscut oficial motivul pentru care majoritatea zborurilor întârzie, dar ce este sigur că mai toate companiile se asigură de siguranța zborului în această zonă care pentru mulți poate părea periculoasă.

Air Sial își doreste să revoluționeze zborurile în Pakistan oferind serviciil de înaltă clasă, o mare grijă și atenție purtată pasagerilor și rute cât mai bune și accesibile.

Aeronava a fost complet recondiționată după achiziție, iar echipajul a fost remarcat de vlogger ca fiind foarte amabil, proactiv cu pasagerii și extrem de atent la normele de siguranță ale zborului.

Remarca este făcută de Josh Cahill pentru că în aceste zone mai greu încercate de soartă siguranța pasagerilor și a zborului nu este întodeauna pe primul loc. Unele companii având probleme și scăpări grave.

Revenind la Air Sial ruta dintre Karachi și Islamabad a fost o plăcere pentru Josh care a examinat în detaliu cabina și serviciile. Vloggerul a fost servit doar cu apă, serviciul de catering și mâncare la bord fiind limitat în această perioadă.

Toată aernoava este dotată cu scaune noi, confortabile dotate cu măsuță și un bunar pentru depozitare unde să află instrucțiunile de siguranță și punga specială pentru cei cărora le este rău în avion. Spațiul pentru picioare este acceptabil.

Spatiu picioare Airbus A320-200 Air Sial
Spatiu decent pentru picioare în cabina A320-200 de la Air Sial. Foto: Josh Cahill / Youtube

Pe durata întregului zbor pasageri au primit de la echipajul de zbor apă, un kit de igienizare dotat cu mască de protecție și dezinfectant, iar pentru a aduce zâmbetul clienților echipajul de bord a servit fiecare pasager cu o bomboană.

Air Sial cabin crew oferă dezinfectant pasagerilor, Josh Cahill pe ruta internă din Pakistan Karachi - Islamabad
Echipajul de la bordul avionul Air Sial pe ruta Karachi – Islamabad oferă dezinfectant fiecărui pasager. Foto: Josh Cahill / Youtube

Un alt lucru remarcabil este că echipajul respecta și normele noi de siguranță și sănătate venind la fiecare pasager cu dezinfectat care a fost dat chiar de echipaj fiecarui om de la bord.

Pasagerii au putut folosi toaletele din spatele avionului care erau curate și mai puțin obișnuit decorate cu flori, acestea erau destul de mici, dar aveau strictul necesar – apă și săpun.

Catering limitat la bord, fară mâncare, dar pasagerii au primit apă
Catering limitat la bord, fară mâncare, dar pasagerii au primit apă. Foto: Josh Cahill / Youtube
Kit de dezinfectare și protecție
Kit de dezinfectare și protecție
Toatele din spate curate, cu flori și strictul necesar
Toatele din spate curate, cu flori și strictul necesar. Foto: Josh Cahill / Youtube
O mică atenție pentru pasageri, o bomboană
O mică atenție pentru pasageri, o bomboană

Zborul a ajuns la destinație fară întârziere iar pasagerii au fost debarcați grupat pentru a respecta măsurile de siguranță și sănătate din Pakistan.

Despre Air Sial

Air Sial este o companie privată de linie din Pakistan, lansată pe 9 decembrie 2020. Operează rute interne în Pakistan care leagă zona industrială a țării cu capitala și unele orașe turistice. Compania are în dotare 3 avioane de tipul AIRBUS A320 – 200.

Despre Josh Cahill

Josh Cahill este un vlogger de travel pasionat de avioane și aviație. Îl puteți urmări pe Youtube, Instagram, Twitter.

Review video Air Sial Karachi – Islamabad (engleză)

Foto

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close