Fly

Pasagerii europeni consideră că sunt trataţi necorespunzător de companiile aeriene

Pasagerii europeni își manifestă nemulțumirea vis a vis de modul în care sunt tratați de către companiile aeriene. Ce părere au despre situația unui zbor întârziat sau anulat?

37% din pasagerii europeni consideră că sunt trataţi într-un mod prost de către companiile aeriene.

Unul din cinci pasageri afectaţi de zboruri anulate sau întârziate este abandonat pe aeroport. De asemenea există situația în care acesta nu primeşte suficiente informaţii, ajutor sau mâncare şi băutură din partea companiilor aeriene. Informațiile provind în urma unui studiu realizat pe 7.103 persoane de către AirHelp.

Citiți și despre ce s-a întâmplat cu 160 de români blocați pe un aeroport în Italia deoarece avionul cu care urmau să călătorească nu a mai apărut.

AirHelp este lider în obţinerea de compensaţii pentru zboruri întârziate, anulate sau suprarezervate.

Datele au fost furnizate de YouGov Deutschland GmbH, în urma unui studiu pe un eşantion reprezentativ de 7.103 respondenţi cu vârsta de peste 18 ani. Studiul a fost realizat în perioada 31 ianuarie – 6 februarie 2018, în Germania, Marea Britanie, Spania, Suedia, Danemarca, Italia şi Norvegia.

14% din pasagerii participanţi la studiul AirHelp susţin că există prea puţin spaţiu pentru picioare între scaunul pe care îl ocupă şi cel din faţă.

“În încercarea de a creşte veniturile, companiile aeriene introduc mai multe rânduri de scaune în aeronave pentru a transporta mai mulţi pasageri, ceea ce duce la micşorarea spaţiului dintre scaune. În plus, sunt companii aeriene care permit transportarea gratuită doar a bagajelor de mână. Acest lucru duce la ocuparea spaţiului dedicat din avion, dar şi a celui dintre scaune, în condiţiile în care spaţiul dintre scaune e deja redus”, spune Radu Ştefan, country manager AirHelp România.

Unul din 10 călători a întâlnit însoţitori de bord nepoliticoşi.

7% dintre respondenţi sunt obligaţi să îşi înregistreze bagajul de mână la biroul de check-in. 4% sunt nevoiţi să îşi schimbe locul în avion şi 5% s-au văzut nevoiţi să achite suplimentar pentru costurile ascunse.

Citiți și despre incident aviatic: un avion Ryanair a fost lovit pe Aeroportul din Stansted.

Potrivit Regulamentului European 261, pasagerilor afectaţi de zboruri întârziate mai mult de două ore şi efectuate pe o distanţă de peste 1.500 km companiile aeriene trebuie să le ofere vouchere pentru mâncare şi băutură şi posibilitatea de a efectua două apeluri telefonice sau de a transmite două email-uri. Dacă este necesar, companiile aeriene trebuie să ofere cazare şi transferuri, informează Agerpres.

Dacă zborul întârzie mai mult de trei ore, ori este anulat din motive care ţin de transportatorii aerieni, inclusiv greve spontane, pasagerii au dreptul la despăgubiri de până la 600 de euro de persoană.

“Pasagerii români trebuie să ştie că de acum dreptul lor la despăgubiri de până la 600 de euro este garantat inclusiv când au loc greve spontane ale piloţilor şi ale altor angajaţi ai companiilor aeriene, potrivit unei decizii recente a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Astfel, grevele spontane nu mai intră la categoria circumstanţe extraordinare, cum sunt condiţiile meteo nefavorabile sau urgenţele medicale”, a explicat Radu Ştefan.

Pasagerii pot aplica pentru despăgubire în termen de trei ani de la momentul întârzierii, anulării, ori refuzului la îmbarcare.

Despăgubirea poate fi solicitată accesând site-ul AirHelp. Compania a lansat la începutul acestui an unui instrument care scanează mail-urile cu rezervările de zboruri ale utilizatorilor Gmail, Microsoft Outlook şi Hotmail şi care îi anunţă pe pasageri dacă zborul lor este eligibil pentru despăgubire.
Instrumentul se regăseşte şi în aplicaţia AirHelp, în care pasagerii trebuie doar să scaneze cartea de îmbarcare. Ulterior, aceştia au opţiunea de a permite AirHelp să solicite compensarea de la compania aeriană. Aplicaţia AirHelp este disponibilă gratuit în Google Play şi Apple App Store.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Agentii Imobiliare Iasi – Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui sa urmaresti cand cauti o agentie imobiliara?

Agentii Imobiliare Iasi - Oferte Exclusive de Apartamente si Case in Iasi. Ce ar trebui…

5 zile ago

Anunt Ziar Acte Pierdute – cum sa declari pierdere usor si fara batai de cap!

Anunt Ziar Acte Pierdute Ce să faci când pierzi acte importante Pierzi acte oficiale? Iată…

7 zile ago

OKalba Turbo – Servicii Profesionale pentru Performanța Maximă a Mașinii Tale

La OKalba Turbo, suntem dedicați să menținem mașina ta în cea mai bună formă. Oferim…

2 luni ago

FBI avertizează oamenii să nu folosească stațiile publice de încărcare a telefoanelor

În ultimul timp, FBI-ul a emis o avertizare importantă pentru consumatori: evitați utilizarea stațiilor publice…

2 luni ago

Scandalul din Aeroportul din Cluj-Napoca: Pasageri lăsați în urmă și acuzații de neglijență

Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca a fost martorul unui incident tulburător în care mai mulți pasageri…

2 luni ago

Cum să alegeți toaleta ecologică potrivită pentru nevoile dumneavoastră

Atunci când vine vorba de alegerea unei toalete ecologice, există o varietate de opțiuni disponibile…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.