Noul aeroport din Beijing este la limita dintre realitate și sci-fi

Dacă credeați că navele spațiale există doar în filmele science-fiction, nou aeroport din Beijing o saă vă schimbe această părere.

Sursa: Luo Xiaoguang Photography

Noul aeroport din Beijing este localizat în sudul districtului Daxing.

Acest nou aeroport a atras atenția publicului datorită postărilor de pe rețelele de social-media. Atunci când lucrările vor fi finalizate, la sfârșitul anului 2019, acesta va fi un loc cu potențial chiar și turistic pentru China.

Noul aeroport din Beijing are ca scop reducerea traficului din aglomeratul Aeroport Internațional Beijing Capital, care este localizat în periferia din nord estul capitalei.

Sursa: Luo Xiaoguang Photography

Deschiderea acestuia este estimată în octombrie 2019. Structura lui are aspectul de navă spațială.

Situat la granița dintre cartierul Daxing și orașul Langfang, un oraș din provincia Hebei, această structură se întinde pe 313.000 de metri pătrați. Potrivit Xinhua, agenția oficială de știri din China, terminalele vor include și dețin o capacitate de 620.000 de zboruri în fiecare an, împreună cu până la “100 de milioane de pasageri și 4 milioane de tone de marfă”.
Interesant, acest lucru marchează aeroportul ca fiind al doilea cel mai mare aeroport în ceea ce privește capacitatea pasagerilor.

Sursa: Luo Xiaoguang Photography

Construcția acoperișului ce are o structură de tip futurist, a început deja din decembrie 2014.

Proiectele inginerești sunt așteptate să fie terminate cu 3 luni înainte de testele de funcționare, a declarat purtătorul de cuvânt al firmei Contractor Beijing Construction Engineering Group. Materialele de construcție includ 52.000 de tone de oțel, în timp ce betonul acoperă 1,6 milioane metri din suprafață.

Sursa: Luo Xiaoguang Photography

“Proiectul, care se construiește la un cost estimat de 80 de miliarde de yuani (12,3 miliarde de dolari SUA), va fi unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume.” A declarat China Network Global Television Network (CGTN).

Sursa: Luo Xiaoguang Photography

Deși noul aeroport din Beijing nu este încă terminat, randările și fotografiile de pe aeroportul din Beijing, în stil futurist, au ajuns deja pe site-urile de social-media, în special Twitter.
Majoritatea oamenilor erau destul de impresionați de structura și de fotografiile aeriene. Alții au subliniat că fondurile mari folosite pentru construcția lui ar fi trebuit folosite pentru a sprijini milioane de oameni chinezi aflați sub pragul sărăciei.

Citiți și despre:

← Close